no author
Departamentul Corespondenţi
2282 vizualizări 5 dec 2018

Tatăl copilului a povestit că a descoperit mai multe vânătăi pe gâtul copilului şi a cerut explicaţii angajaţilor grădiniţei frecventate de băiat. Educatoarele au susţinut că vânătăile au apărut din cauza copilului care s-a lovit în momentul în care a intrat sub o masă. Copilul însă le-a spus părinţilor că una dintre educatoare l-a strâns de organele genitale şi de gât deoarece ”a fost obraznic” şi nu a mers la baie înainte de somnul de la prânz.

Deşi educatoarea respinge acuzaţiile, părinţii au depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

„Joi s-a întâmplat evenimentul. La ora 15.00 soţul l-a luat de la grădiniţă, copilul era lovit la gât, cele trei urme sunt vizibile. Am întrebat ce s-a întâmplat. Copilul mi-a spus că <doamna educatoare m-a dus la baie, m-a tras de păr, m-a ameninţat că mă duce în grupa plângăcioşilor, că mă închide în bucătărie cu cheia şi m-a strâns de gât>...pentru că a fost obraznic. Ăsta este răspunsul lui”, a declarat presei Alexandra Voicu, mama copilului.

Părinţii unui copil reclamă EDUCATOAREA că le-a LOVIT băiatul

Părinţii spun că de la incident încoace copilul are probleme cu mersul la toaletă.

”Copilul este traumatizat, a avut trei nopţi în care a plâns şi nu a dormit, nu am vrut să ajungem aici. Copilul este acum la o grădiniţă privată, suntem dezamăgiţi de instituţiile de stat”, a spus Alexandra Voicu.

Părinţii au decis să apeleze la un psiholog.

Reprezentanţii grădiniţei au declanşat o anchetă pentru a afla ce a păţit copilul de trei ani.

„Să lăsăm Parchetul să-şi facă treaba. Există o sesizare, în termen de 30 de zile sau 45, depinde de gravitatea faptei, se va lua o hotărâre. Doamna educatoare are testarea psihologică, ultima făcută în septembrie, ea vine în continuare la grădiniţă. Nu pot eu să mă pronunţ pentru că fiecare cuvânt se interpretează. Se face o inspecţie în unitate, există o comisie de etică şi va analiza cazul. Învăţătoarea este aici din septembrie, este calificată”, a declarat presei educatoarea coordonatoare la Grădiniţa nr. 15, Mărioara Cherciu.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Foto: Hepta

Citește și: