no author
Daniela Timofti
15060 vizualizări 7 nov 2018

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a confirmat pentru Mediafax situaţia actorului.

"Da, (a suferit un infarct - n.r.), a intervenit SMURD-ul. A fost resuscitat, iar acum este îngrijit la spital. Momentan e la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova," a declarat Arafat.

Actorul Florin Busuioc a făcut infarct imediat după spectacolul l-a susţinut la Craiova. Imediat a fost chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la spital.

Potrivit unor surse medicale, când a fost apelat, şeful Secţiei de Cardiologie şi-ar fi închis telefonul. Cu puţin înainte de miezul nopţii,  a fost chemat de acasă Paul Traşcă, un medic tânăr care urma să intre în sala de operaţie, pentru a-i pune un stent actorului. Starea actorului nu permitea transportul la Bucureşti.

"Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu ştiu exact în ce stare mai e, dar ştiu că a fost resuscitat şi că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior," a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Cristina Geormăneanu.

Operaţia la care a fost supus actorul Florin Busuic la Spitalul de Urgenţă din Craiova a fost finalizată cu succes în jurul orei 1:00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu, actorul se află acum în afara oricărui pericol, medicii efectuând o operaţie minim invazivă, pentru montarea unui stent.

"Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine,” a declarat Geormăneanu.

În vârstă de 56 de ani, actorul Florin Busuioc a devenit celebru drept ”Busu de la Meteo”, după ce a început să prezinta rubrica despre vreme la ProTV. El este căsătorit cu Liliana (tot actriţă), cu care are două fiice, catinca şi Natalie. Dintr-o altă căsnicie, actorul mai are un băiat, pe nume tot Florin. În 2010, Societatea europeană de Meteorologie l-a desemnat drept prezentatorul meteo al anului în Europa.

Totuşi, Busu nu şi-a uitat profesia de bază şi a continuat să joace în piese de teatru şi filme. ”Justin and the Knights of Valour”, ”Ho, Ho, Ho 2: O loterie de familie”, ”Assassination Games”, ”Weapon” (alături de Jean-Claude Van Damme), ”Christmas at Castlebury Hall” (alături de Roger Moore), ”Naşa”, ”The Whistleblower” (alături de Rachel Weisz), ”Blood and Chocolate”, ”Ciocârlia” sau miniseria TV ”Sex traffic” se numără printre filmele în care a jucat, de obicei, roluri secundare.

 

Citește și: