Firea face anunțul: Termenul de utilizare a eco-voucherelor, prelungit cu două luni. Pregătim a doua etapă

Firea face anunțul: Termenul de utilizare a eco-voucherelor, prelungit cu două luni. Pregătim a doua etapă
Publicat: 19/08/2019, 14:08

„Până în prezent, au fost utilizate aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora , respectiv de 30 septembrie 2019, va fi prelungit cu încă 2 luni. Măsura face parte din setul de acțiuni prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului, pe care l-am elaborat tocmai pentru a integra într-un singur document tot ce avem de făcut pentru un aer mai bun în București: o parte dintre ele sunt deja încheiate sau aflate în derulare”, anunță primarul general al Capitalei.

Primăria Municipiului București a livrat în luna iunie carnetele de ecovouchere către toți cei 4.193 de beneficiari ai „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, ce are ca scop îmbunătățirea calității aerului din Capitală.

Astfel, fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parțial sau câte o filă individual, în vederea achiziționării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi „prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice și electronice noi cu clasa energetică superioară.

„Am distribuit ecovoucherele pentru casarea mașinilor poluante către toți beneficiarii din această primă etapă a programului. Este vorba, așadar, de 4.193 de autovehicule poluante care au fost casate sau radiate în București, în urma acestei măsuri. Practic, suntem în faza în care deținătorii de ecovouchere le utilizează efectiv în cadrul unităților comerciale participante – până în prezent, au fost utilizate de beneficiari aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite. Termenul limită în care pot fi folosite eco-voucherele – 30 septembrie 2019 – va fi prelungit cu încă 2 luni, am început demersurile pentru această modificare. De asemenea, pentru că interesul este crescut, analizăm posibilitatea de a realiza o a doua etapă a programului”, transmite Gabriela Firea.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere. Lista unităților comerciale participante este disponibilă atât pe site-ul Primariei Municipiului București, www.pmb.ro, la secțiunea Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat http://www.pmb.ro/institutii/primaria/directii/directia_mediu/eco_vouchere/eco_vouchere.php>, cât și pe pagina de internet a societății Up Romania, www.upromania.ro

Tot aici se găsesc condițiile de utilizare a eco-voucherelor, prevăzute în Regulamentul Programului. Beneficiarii eco-voucherelor au obligatia prezentarii actului de identitate valabil cu domiciliul in Bucuresti la momentul achizitionării produselor.

Programul, dimensionat pentru 6.000 de beneficiari, a demarat în anul 2018, având data de 21 februarie 2019 ca termen limită pentru depunerea dosarelor. În urma verificării îndeplinirii condițiilor de eligibilitate din Regulament a celor 6.000 de participanți înscriși, în Program au fost acceptati 5.000 de proprietari.

Grupul de lucru constituit in vederea implementarii Programului a verificat dosarele depuse, fiind admise 4.193 de dosare si respinse 49, pentru neîndeplinirea condițiilor obligatorii de eligibilitate.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...