O fată plină de sânge, care ar fi fost victima unui viol, ignorată de polițiștii din Galați / Reacția lui Fifor / Prietenul fetei pline de sânge, dus la Parchet. Fata le-a spus celor de pe salvare că a fost violată

Publicat: 05/08/2019, 16:53

Prietenul fetei pline de sânge, dus la Parchet. Fata le-a spus celor de pe salvare că a fost violată

Prietenul fetei de 14 ani găsită sângerând abundent și confuză, în cazul căreia polițiștii nu au intervenit, a fost găsit și dus la Parchet pentru audieri. Anterior, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi, declara că fata le-a spus celor de pe salvare că a fost violată.

Fata de 14 ani a fost găsită pe o stradă din Galați plină de sânge și confuză.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți oameni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Ulterior, IPJ Galați a anunțat că cei doi polițiști filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta fata sunt cercetați disciplinar.

Fata le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată. La solicitarea MEDIAFAX, varianta a fost confirmată chiar de directorul instituției.

„Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, i-a spus corespondentului MEDIAFAX,
directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului, în grija cărora se afla fata de 14 ani, spuneau însă că aceasta a refuzat să vorbească despre abuz sau viol.

Tânărul cu care s-a întâlnit fata era căutat, apoi Poliția Galați a anunțat că acesta a fost depistat și este bănuit de săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. Băiatul a fost condus la Parchet, pentru audieri.

Se pare că cei doi s-au cunoscut pe Facebook și au stabilit să se întâlnească.

Verificări și la Direcția pentru Protecția Copilului Galați, în cazul fetei pline de sânge

O anchetă a început și la Direcția pentru Protecția Copilului Galați în cazul fetei pline de sânge care nu a primit ajutorul polițiștilor. Medicii spun că starea copilei de 14 ani, în momentul în care a fost preluată de ambulanță, era precară și s-a agravat pe parcurs.

Fata plină de sânge din orașul Galați care nu a primit ajutorul polițiștilor ar avea o ruptură de vagin și a ajuns la spital în stare destul de gravă. De aceea, medici de la Spitalul de Pediatrie din Galați au decis să o transfere la Spitalul Clinic de Urgență pentru a beneficia de intervenția unor specialiști.

„Cei de acolo i-au făcut perfuzii și au decis să o transfere la alt spital. Inițial a fost dusă la Spitalul de Copii cu ambulanța, apoi cei de acolo au decis să o transfere la Spitalul Județean, aflat la mai puțin de un kilometru distanță. I-au pus perfuzii la Spitalul de Copii, i-au acordat primele îngrijiri și am folosit o ambulanță ca să o transferăm. Probabil a fost nevoie de un specialist în obstetrică-ginecologie. Avea o hemoragie puternică, era în șoc hemoragic. Inițial avea tensiunea 11 și în ciuda intervenției medicilor, atunci când a fost transferată la Spitalul Județean, tensiunea scăzuse la 7. Hemoragia puternică sugerează o ruptură de vagin”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.

Fata este acum în afara oricărui pericol la Spitalul de Urgență din Galați.

În paralel, la centrul de plasament în care fata era cazată, a fost declanșată o anchetă. Conducerea Direcției pentru Protecția Copilului a dispus verificări pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile în momentul în care fata a plecat din centru.

„Facem și noi anchetă internă ca să vedem dacă la nivelul centrului s-au îndeplinit procedurile. Fata a avut bilet de învoire și ar fi ajuns la timp dacă nu ar fi fost transportată la spital. Oricum, noi verificăm toate aspectele problemei, când a plecat, cât a lipsit, dacă biletul a fost acordat respectând procedurile”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, reprezentantul Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza.

Mihai Fifor, despre cazul de la Galați: Atitudinea polițiștilor implicați este inadmisibilă / Cei care nu înțeleg importanța și responsabilitatea funcției vor trebui să plece

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, anunță, luni, că a dispus verificări în cazul polițiștilor de la Galați, care nu au coborât din mașină pentru a ajuta o fată plină de sânge, precizând că atitudinea agenților este inadmisibilă.

„În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă. Am cerut fiecărui inspector șef de poliție ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activității Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central”, scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Ministrul transmite că așteaptă transparență, onestitate și corectitudine, iar „cei care nu înțeleg importanța și responsabilitatea funcției vor trebui să plece”.

„Acțiunile dispuse săptămâna trecută pe linia transportului ilicit de persoane continuă și în aceste zile și primele rezultate încep deja să apară. Am fixat, de asemenea obiective precise pentru structurile MAI în legătură cu începerea anului școlar. Fiecare elev trebuie să se simtă în siguranță, acest subiect urmând să rămână o prioritate a Poliției române”, transmite Mihai Fifor.

Galați: Prietenul fetei pline de sânge, căutat de Poliție

Prietenul fetei de 14 ani pline de sânge, în cazul căreia polițiștii nu au intervenit, este căutat de Poliție. Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului, în grija cărora se afla fata, spun că aceasta a plecat din centru pentru a se întâlni cu prietenul ei.

Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din orașul Galați le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată. La solicitarea Mediafax, varianta a fost confirmată chiar de directorul instituției.

„Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, i-a spus corespondentului Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului, în grija cărora se afla fata de 14 ani, spun că aceasta a refuzat să vorbească despre abuz sau viol.

„Noi am vorbit cu fata, ea ne-a spus că nu a fost vorba despre un abuz. A plecat din centru pentru a se întâlni cu prietenul ei, se pare că nu erau la prima întâlnire, și a mers la acesta acasă. Rămâne ca expertiza medicală să ne ofere mai multe informați. Prietenul ei este tot minor, are 15 ani și din câte am înțeles este căutat de polițiști, a dispărut, poate s-a speriat. Polițiștii îl caută ca să-l audieze”, a declarat, pentru Mediafax, reprezentantul Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza.

Surse din cadrul Poliției spun că băiatul a fost identificat și va fi audiat. Se pare că cei doi s-au cunoscut pe Facebook și au stabilit să se întâlnească.

„Băiatul a fost identificat, se pare că este vorba despre un minor de 14 ani din Galați. El urmează să fie audiat”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți oameni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Ulterior, IPJ Galați a anunțat că cei doi polițiști filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta fata sunt cercetați disciplinar.

Știrea inițială. Conform unei imagini filmate în weekend și postate pe Facebook, agenții stau în mașină de Poliție, deși în fața lor se afla un copil plin de sânge și în stare de șoc. Potrivit primelor informații, copila ar avea vârsta de 14 ani.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți cetățeni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată. Persoana se declară revoltată de pasivitatea polițiștilor și cere măsuri dure împotriva celor doi agenți care au refuzat să ajute victima unui viol.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții eineputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Surse din Poliție confirmă faptul că au declanșat o anchetă și că polițiștii sunt cercetați disciplinar pentru modul în care au intervenit în acest caz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”