no author
Alexandru Stanila
9508 vizualizări 7 feb 2019

La Nyon s-a cam risipit convingerea că stadioanele Steaua, Dinamo şi Rapid vor fi gata în timp util, aşa că forul european şi-a luat măsuri de siguranţă.

Potrivit ProSport, UEFA ar fi închiriat baza din Berceni a FCSB, baza Mogoşoaia a FRF şi stadionul Concordia din Chiajna.

Când Bucureştiul a primit, în 2014, organizarea a patru meciuri din cadrul turneului final al Euro 2020, statul român, prin intermediul guvernului său, şi-a luat angajamentul să reconstruiască patru stadioane, la standarde competitive, pe care să se poată antrena selecţionatele care vor juca pe Arena Naţională. Era vorba, atunci, să fie refăcute Steaua, Arcul de Triumf, Dinamo şi Rapid.

UEFA a închiriat alte stadioane pentru Euro 2020, după ce România şi-a încălcat promisiunile

Doar că, până acum, abia s-au finalizat lucrările de demolare de la stadionul Steaua, iar la stadionul Giuleşti abia a început dezmembrarea scaunelor de la peluze şi de la tribună. 

La Dinamo, situaţia este şi mai complicată: lucrările nici nu au început. Din cauza problemelor legale, noul stadion nu va fi construit pe locul actualei arene, inaugurată în 1951, ci pe locul fostului velodrom, care va fi demolat. Momentan se aşteaptă aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru demararea lucrărilor.

ProSport a aflat însă că UEFA n-a mai ţinut seama de promisiunile încălcate la nesfârşit ale statului român. Specialiştii forului de la Nyon au venit în inspecţie la Bucureşti acum câteva luni şi au optat pentru bazele de pregătire din Berceni (a FCSB), Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia (al Federaţie Române de Fotbal) şi Chiajna.

Din acest moment, reconstrucţia arenelor Steaua, Dinamo şi Rapid nu mai are importanţă, din perspectiva UEFA, care "s-a acoperit".

Foto: Captură/ Hepta

Citește și: