no author
Florin Zafiu
1021 vizualizări 9 feb 2019

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis joi, 7 februarie, mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017.

Omul de afaceri nu a fost găsit de către poliţişti pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare şi urmărire internaţională. Astfel, pe site-ul Poliţiei Române, la capitolul „Persoane Urmărite”, apare Dragoş Emil Săvulescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Dragoş Săvulescu, dat în urmărire internaţională

„Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, se arată în anunţul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat joi seară pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive.

Astfel, fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost primit nouă ani de închisoare cu executare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare. De asemenea, fostul acţionar al FC Dinamo Cristian Borcea a primit şi el tot cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoş Săvulescu, şi el fost acţionar la Dinamo, la cinci ani şi şase luni de închisoare.

Reprezentanţii Poliţiei Constanţa au transmis, vineri, că se fac activităţi pentru sesizarea instanţei în vederea emiterii unui mandat european de arestare şi a unui mandat de urmărire internaţională a fostului primar Radu Mazăre, după condamnarea sa definitivă la 9 ani de închisoare, având în vedere că, potrivit ultimelor informaţii, acesta este în Madagascar.

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este încarcerat deja la penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru abuz în serviciu.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, s-a predat vineri dimineaţă la Poliţia Ilfov şi a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Foto: Hepta

Citește și: