Dragnea, mesaj de ziua Holocaustului, după ce Daea și Vâlcov au COCHETAT cu declarații și filmulețe despre Auschwitz și nazism

Dragnea, mesaj de ziua Holocaustului, după ce Daea și Vâlcov au COCHETAT cu declarații și filmulețe despre Auschwitz și nazism
Publicat: 09/10/2018, 11:26
Actualizat: 25/03/2019, 22:57

„Tragedia Holocaustului este permanent vie în memoria noastră, iar data de 9 octombrie, încărcată cu un simbolism aparte, ne obligă, și mai mult, pe fiecare dintre noi, să reflectăm asupra consecințelor tragice ale extremismului, ale acțiunilor discriminatorii, antisemite și rasiste. Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România rămâne o mărturie dureroasă. Nu mai putem schimba acei ani; avem însă responsabilitatea de a păstra cu grijă lecția lor”, se arată în mesajul lui Liviu Dragnea.

El a mai afirmat că libertatea, respectul și înțelegerea sunt valori pe care se poate construi o societate sănătoasă, democratică, în deplin acord cu propria noastră identitate și cu valorile familiei europene din care România face parte.

Iohannis, NAZIST în filmul lui Vâlcov

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut în septembrie un filmuleț în care FDGR este acuzat că este continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Iohannis apare cu o mustață și o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a reacționat în septembrie la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate „atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave”, avertizează aceștia.

„Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» a luat la cunoștință, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Vâlcov, l-a făcut pe pagina sa de Facebook prin care îl înfățișează pe președintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler folosind în postare și alte elemente specifice nazismului. Astfel de postări, făcute de către un demnitar al statului pot atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave”, transmite Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, pe Facebook.

Membrii Institutului reamintesc că promovarea, în spațiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

PNL a cerut demisia lui Petre DAEA, după ce ministrul a comparat EXTERMINAREA victimelor de la AUSCHWITZ cu incinerarea PORCILOR BOLNAVI. „Am exprimat doar durerea sufletească!”

Purtătorul de cuvând al PNL, Ionel Dancă, a declarat că Petre Daea, trebuie să își ceară scuze public victimelor Holocaustului sau să demisioneze. Solicitarea liberalului vine după ce ministrul Agriculturii a afirmat că ce se întâmplă în prezent în fermele de porci din România e ca la AUSCHWITZ. La rândul său, Daea a declarat că nu a vrut să jignească pe nimeni cu declarațiile sale.

„Astăzi, la prima oră, ministrul Agriculturii, Petre Daea trebuie să-și prezinte demisia și să ceară scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. În caz contrar, o somăm pe doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă să îl demită urgent. Comparația victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabilă și trebuie sancționată public imediat”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, joi pe Facebook.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o comparație între victimele Holocaustului și porcii incinerați, în ultima periodă, din fermele românești din cauza pestei porcine.

„Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod și avem o veste proastă, că virusul ar fi și în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (…) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să ușureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceștia toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc. Alții se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenței psihice, ca să stai cu 2-3000 de porci pe zi să îi omori, se află în fața unei situații greu de explicat, dar mai ales greu de ținut „, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Epidemia de pestă porcină din ultima perioadă afectează afacerile fermierilor, care sunt nevoiți să sacrifice mii de animale. Peste 3.000 de porci au fost sacrificați în județul Brăila din cauza virusului, iar autoritățile au anunțat că eutanasierea animalelor va continua zilele următoare. Miercuri, ANSVSA a anunțat că un nou caz de pestă porcină africană a fost depistat în județul Sălaj, la două cadrave de poci mistreți găsite într-o pădure din comuna Măieriște care se află în apropierea limitei de județ dintre Satu Mare și Bihor.

Fermierii au avertizat că peste 65.000 de porci urmează să fie sacrificați la nivelul țării din cauza virusului pesta de porcină africană care a fost depistat în județe precum Satu Mare, Bihor, Constanța, Ialomița, Brăila, cel mai recent focar depistându-se miercuri în județul Sălaj, acest lucru urmând să influențeze creșterea importurilor.

Specialiștii atrag atenția că virusul rezistă șase luni. Pesta porcină nu se transmite la om nici măcar prin consum, dar după decongelare există posibilitatea reapariției virusului. În cazul porcilor, mortalitatea este de aproape 100% ceea ce provoacă o problemă economică serioasă.

DAEA: N-am vrut să jignesc pe nimeni!

Ministrul Petre Daea și-a cerut scuze public joi pentru cele prezentate în cadrul unei emisiuni televizate, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a făcut o comparație între victimele Holocaustului și porcii incinerați, în ultima periodă, din fermele românești din cauza pestei porcine.

„Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod și avem o veste proastă, că virusul ar fi și în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (…) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să ușureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceștia toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc. Alții se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenței psihice, ca să stai cu 2-3000 de porci pe zi să îi omori, se află în fața unei situații greu de explicat, dar mai ales greu de ținut „, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Reprezentanții Opoziției i-au cerut demisia ca urmare a acestor afirmații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee