1820 vizualizări 19 aug 2019

"După ce a constatat că a decedat (n.r.: Luiza Melencu), a intrat în panică, a conştientizat că s-a întâmplat ceva foarte grav şi o oră, mai bine, a fost foarte agitat. Dânsul spune că a încercat mai multe manevre de resuscitare, dar care nu au reuşit. Apoi a luat decizia de a abandona cadavrul", a declarat Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă.

Apărătorul lui Dincă spune că ucigaşul a afirmat că a ucis-o pe Luiza în data de 15 aprilie, în aceeaşi zi în care a luat-o cu maşina. După recunoaşterea faptelor, avocatul spune că Dincă a fost dus la locul indicat de acesta, dar pe un alt traseu decât cel menţionat de criminal.

"Ne-am deplasat în teren pentru a vedea unde este cadavrul, dar nu a reuşsit reconstituirea. Dincolo de faptul că presa era prezentă pe urmele anchetatorilor, nişte persoane neautorizate au pătruns în zona de cercetare la faţa locului. Înainte, doi cetăţeni au deschis portiera de la maşina unde era incultaptul şi au început să adreseze cuvinte jgnitoare, moment în care procurorii au intervenit", a mai spus avocatul.

Acesta susţine că oamenii respectivi păreau a fi localnici, iar după incident anchetatorii au decis să suspende acţiunea.

"Ne-am întors la Craiova. A avut probleme de identificare pentru că nu s-a urmat traseul pe care dânsul l-a urmat în noaptea respectivă. Nu a fost în tocmai traseul, se urmărea a se ajunge la locul acela, fără a merge pe acelaşi traseu. S-a indus că şi-a bătut joc de anchetatori. Asta nu înseamnă că în 29 iulie nu trebuia să se meargă pe locul indicat pe inculpat. Aşa era corect. Ca avocat al inculpatului spun că reconstituirea trebuia să se facă cât mai repede. Din păcate nu s-a întâmplat aşa. A doua zi nu am mai fost chemat şi cam din acel moment s-a întrerupt relaţia dintre mine şi...", a mai afirmat Alexandru Bogdan, la "Marius Tucă Show".

Citește și: