no author
Mihaela Gidei
69 vizualizări 12 iun 2019

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, a lui Constantin-Alexandru Havriş, director al Direcţiei Dezvoltare Investiţii în cadrul SN Nuclearelectrica SA şi membru al comisiei de examinare pentru angajare. Acuzaţiile sunt: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În cursul lunii august 2018, inculpatul Havriş Constantin-Alexandru, în calităţile menţionate mai sus, a transmis, prin email, unei persoane, subiectele ce urmau a fi date cu ocazia susţinerii probei scrise (cinci întrebări şi răspunsurile aferente) pentru ocuparea unui post de economist în cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavodă – Direcţia Dezvoltare Investiţii al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica S.A. Urmare a acestui demers, în data de 14 august 2018, cu ocazia examinării scrise, beneficiarul subiectelor a obţinut o notă care i-a permis promovarea concursului şi implicit angajarea în funcţia de economist”, informează procurorii DNA, printr-un comunicat de presă.

Ulterior, Constantin-Alexandru Havriş ar fi completat în fals procesul verbal de examinare a candidaţilor, atât pentru proba scrisă cât şi pentru cea interviului, în condiţiile în care la aceasta din urmă nu a fost prezent, fiind plecat în concediu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Citește și: