Dezvăluirile comisarului șef din Dosarul Caracal. Construcția ciudată găsită în „casa groazei” / Dincă se temea de un atac cu rachete / „Probabil era un next level…”

Dezvăluirile comisarului șef din Dosarul Caracal. Construcția ciudată găsită în „casa groazei / Dincă se temea de un atac cu rachete / „Probabil era un next level...
Publicat: 23/01/2020, 09:30

„Mâine plecați la Caracal. Într-o vineri, pe 2 august, am plecat opt persoane de la Serviciul Omoruri și 12 criminaliști de la Poliția Capitalei. Am avut și de la IGP câțiva criminaliști, câțiva ofițeri, profilerul. Destul de mulți”, a povestit Eniță, într-un interviu acordat ziare.com.

Dosarul era într-o situație destul de dificilă, cei de la IPJ Olt descoperiseră resturile de oase umane în butoi, și-au făcut treaba referitoare la ele, dar CFL nu a mers așa cum am fi vrut, a declarat polițistul.

S-au risipit niște probe. Noi nu am știut ce au făcut ei înainte. Când am intrat în camera unde fuseseră ținute fetele, am văzut că majoritatea obiectelor dispăruseră de acolo. Se vedeau urmele de unde au fost ridicate, i-am întrebat ce s-a întâmplat cu ele: „le-am luat și le-am pus în altă cameră”.

Noptiera cu sângele Luizei

În casa lui Dincă a fost găsită o noptieră cu urmele de sânge ale Luizei, „aruncată cu lucruri peste ea”. „CFL (cercetarea la fața locului) nu a mers așa cum ne-am fi dorit…”, a recunoscut Eniță.

„Am avut un sector în curtea din spate pe care l-am săpat în întregime cu excavatorul. Era o suprafață de 20 m/10 m, a fost un fel de groapă de gunoi. Am săpat până acolo unde nu mai existau modificări de structura ale solului, adică vreo 4 m adâncime în unele locuri. Fiecare cupă de excavator era examinata separat, pentru că nu știam ce puteam găsi acolo”, a povestit investigatorul.

Potrivit acestuia, cercetarea terenului s-a făcut de trei ori. Unul din episoade a implicat și drenarea „manuală” a fosei septice de la „casa groazei”, care a durat câteva ore, dar nu s-a găsit nimic: „Când am terminat de vidanjat, ne-am oprit la loterie. Dar nici acolo nu am avut noroc, fir-ar să fie!”.

foto: Arhiva personală Florian Eniță

A existat un BUNCĂR în casa lui Dincă?

„În casa groazei, cum mai este cunoscută, a funcționat la un moment dat un service auto. În atelier se afla o rampă construită din cărămidă și beton. Peste rampa a fost construit un tavan din beton armat care a fost acoperit cu pământ și au rămas la vedere scările prin care se făcea accesul.

În afară de o podină din lemn peste care se afla o saltea și un butoi din plastic încastrat în beton, ne-au atras atenția câteva inele metalice prinse în beton.

L-am întrebat pe Dinca scopul acestei construcții și ne-a răspuns că se temea de un atac cu rachete, ca în apropiere se afla bază militară de la Deveselu. Nu am primit niciodată un răspuns legat de acele inele metalice, dar convingerea mea este că nu a apucat să folosească acest spațiu. Probabil era un „next level”, a explicat Eniță.

Polițistul consideră că modul de operare al lui Dincă a fost atipic, criminalul alegând să ardă cadavrele celor două fete, Luiza și Alexandra.

„Abia când am ajuns la reconstituirea din septembrie, câte o zi pentru fiecare victimă în parte, am înțeles calvarul prin care au trecut cele două fete”, a declarat polițistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...