no author
Adriana Mit
4887 vizualizări 12 oct 2017

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, trupul femeii care se afla în maşina care a căzut în Dunăre, sâmbătă, a fost găsit, luni, pe malul sârbesc al fluviului.

Reprezentanţii autorităţilor sârbe au realizat mai multe fotografii pe care le-au trimis celor din România, pentru ca familia să o recunoască pe femeie. Între timp, cadavrul a fost transportat la morgă pentru autopsie, iar femeia a fost înmormântată în cursul zilei de marţi, fără ca autorităţile sârbe să aştepte răspunsul venit din România.

Astfel, de abia miercuri, fratele femeii a identificat-o, pe baza fotografiilor primite.

„Aceasta este procedura la ei în ţară. Acum, familia va trebui, prin Consulat, să facă actele necesare exhumării cadavrului şi repatrierii. Iniţial, a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar după ce trupul femeii a fost găsit, se fac cercetări şi pentru ucidere din culpă", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ.

În continuare, trupurile celorlalte trei persoane aflate în maşina care a căzut în Dunăre sunt căutate în apele fluviului.

O maşină în care s-ar fi aflat cinci persoane, şoferul şi o familie cu doi copii, a căzut, sâmbătă, în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini, din judeţul Caraş-Severin.

Şoferul, un bărbat de 44 de ani care avea permis de şapte luni, a reuşit să se salveze şi a povestit că în maşină se aflau încă patru persoane.

„Este vorba de o familie din localitatea Sicheviţa, soţ, soţie şi doi copii. Soţul are 48 de ani, soţia are 40 de ani, copilul cel mare are 22 de ani şi un minor de trei ani", declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ.

Duminică, maşina a fost scoasă din Dunăre, însă în autoturism nu se afla nicio persoană.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, parapetele în zona producerii accidentului era rupte sau deteriorate de aproximativ doi ani.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut un Raport cu privire la elementele care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă, la Coronini, iar directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara şi şeful Secţiei Drumuri Orşova au fost demişi, luni.

Citește și: