Darius Vâlcov, audiat în dosarul de luare de mită, acuză presiuni politice asupra martorilor: „Au fost amenințați cu cătușele pe masă, că dacă nu vor formula denunțuri împotriva mea, nu își vor mai vedea copiii”

Darius Vâlcov, audiat în dosarul de luare de mită, acuză presiuni politice asupra martorilor: „Au fost amenințați cu cătușele pe masă, că dacă nu vor formula denunțuri împotriva mea, nu își vor mai vedea copiii
Publicat: 14/01/2020, 14:45

Fostul ministru al Finanțelor a spus, marți, în fața judecătorilor Tribunalului Gorj, că s-au făcut presiuni politice și presiuni din partea procurorilor asupra martorilor, pentru a depune denunțuri împotriva sa, dovadă că s-a solicitat reținerea sa la o zi după ce a întocmit raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu.

Darius Vâlcov a fost însoțit la proces de trei avocați, iar la termen au venit și ceilalți inculpați din dosar.

Fostul ministru al Finanțelor nu a recunoscut acuzațiile care i se aduc și a susținut că s-au făcut presiuni asupra finului său, fostul deputat Daniel Bărbulescu, care, în 2015, a fost cel care l-a denunțat la procurorii anticorupție.

Vâlcov crede că Bărbulescu a dat vina pe el de teamă să nu ajungă la închisoare.

„Atât el, cât și soția lui, au fost chemați la organele de urmărire penală și au fost amenințați cu cătușele pe masă, că dacă nu vor formula denunțuri împotriva mea, nu își vor mai vedea copiii”, a spus Darius Vâlcov, în fața judecătorului de caz.

De asemenea, Vâlcov a vorbit și despre presiuni politice în 2017.

„La o zi după ce s-a făcut evaluarea Guvernului Grindeanu, a fost făcută propunerea de reținere a mea. A fost un procuror care a refuzat. Am avut noroc”, a mai declarat fostul ministru.

Darius Vâlcov a mai spus că pe angajatul OCPI, inculpat și el în dosar, nu l-ar fi văzut niciodată și nu-i cunoaște nici pe ceilalți incuplați, angajați ai celor trei firme înființate. Potrivit acestuia, singura persoană cu care a discutat a fost finul său Daniel Bărbulescu.

„În 2011 am avut o discuție, o consultație pe idei de afaceri și am declarat că pot susține financiar înființarea firmelor. (…) Familia Bărbulescu mi-a solicitat ajutorul financiar, urmând ca ulterior să-mi restituie banii, iar după ce voi încheia activitatea politică să intru în acționariatul firmelor, contracost. (…) Împrumutul a fost de 400.000 de lei și ulterior a solicitat și a primit încă 400.000 de lei. În total, 800.000 de lei, bani care proveneau de la nunți. Banii au fost luați dintr-un seif aflat la socrul său, în Slatina”, a declarat Darius Vâlcov.

Acesta a precizat că lăsat banii reprezentând darul de la nunta sa, organizată în trei locații, în seiful lui Bărbulescu, pentru că, după familia lui, finul Daniel Bărbulescu era persoana de încredere.

Ulterior, Vâlcov susține că nu ar mai fi știut nimic despre activitatea firmelor sau despre contracte.

La finalul termenului de marți, Darius Vâlcov a declarat că speră să fie achitat.

„Dacă există Dumnezeu, va fi achitare. Nu sunt vinovat!”, a încheiat Vâlcov.

Fostului ministru al Finanțelor și senator de Olt, este acuzat de instigare la dare și luare de mită, procurorii având informații că Vâlcov ar fi mituit un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a inițiat constituirea unui număr de trei societăți care acționau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL și SCA Ciobanu și Asociații. Ulterior, fostul ministru al Finanțelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcționar al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcționar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Ceilalți trei inculpați în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societății, ambii judecați pentru dare de mită și funcționarul public din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită. Magistratul de caz a stabilit ca următoarea înfățișare să aibă loc pe 28 ianuarie, când va fi audiat un alt inculpat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...