Dan Barna, despre dosarul de la DNA Alba: Se încearcă rostogolirea temei ca s-o avem pe Dăncilă în turul II / Fără niciun dubiu, e un atac pornit din PSD

Dan Barna, despre dosarul de la DNA Alba: Se încearcă rostogolirea temei ca s-o avem pe Dăncilă în turul II / Fără niciun dubiu, e un atac pornit din PSD
Publicat: 29/10/2019, 10:57

Teodorovici îi cere lui Marcel Boloș să pună la dispoziție documentele legate de speța Dan Barna

Eugen Teodorovici i-a cerut lui Marcel Boloș, propus la Ministerul Fondurilor Europene, să pună la dispoziția organelor abilitate, atunci când i se va solicita, informațiile de care acesta dispune în cazul afacerilor cu fonduri europene ale lui Dan Barna.

Citiți continuarea…

Dan Barna acuză o campanie mediatică împotriva sa: Fără niciun dubiu, e un atac pornit din PSD

Prezidențiabilul Alianței USR-PLUS, Dan Barna, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că a fost demarată o campanie împotriva sa, „un atac pornit de PSD” din disperarea de a încerca „să îi mai prostească încă o dată pe români”.

Dan Barna a afirmat că miza alegerilor și atacurilor la adresa sa este despre faptul că ar putea exista un tur doi al prezidențialelor fără candidatul PSD, Viorica Dăncilă. Liderul USR mai explică faptul că PSD este un partid „dinozaur”, care nu mai reprezintă interesele cetățenilor și care prin diverse metode, care nu țin de votul cetățenilor, încearcă să îl împiedice să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Redăm interviul realizat cu Dan Barna, președintele USR și candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

MEDIAFAX: Ați ajuns să fiți printre cei mai atacați candidați la prezidențiale în această campanie. De ce credeți că se întâmplă acest lucru?

Dan Barna: Pentru că sunt candidatul care vine din afara sistemului, sunt candidatul care are o șansă reală să schimbe sistemul și să modernizeze România. Atunci este o reacție firească a întregii vechi clase politice, pentru că într-adevăr prezența candidatului USR-PLUS în turul doi înseamnă modernizarea României. Miza acestei campanii și miza acestor atacuri constante și foarte aliniate sunt de fapt dacă România înțelege că e șansa unui tur doi fără PSD sau rămânem în aceeași logică a politicii de conjunctură în care România se zbate de 30 de ani. Miza alegerilor și miza atacurilor împotriva mea este de fapt despre tur doi fără PSD.

MEDIAFAX: A cui ar putea fi această temere că ați putea ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale?

Dan Barna: Aceste speculații le las cetățenilor și presei. Este foarte clar cui profită un tur doi în care candidatul Alianței USR-PLUS, Dan Barna, candidatul care vrea o Românie modernă cui profită ca acest lucru să nu se întâmple. Acela este răspunsul. Cine beneficiază este foarte clar. Și inteligența cetățenilor a fost întotdeauna corectă.

MEDIAFAX: Deci nu suspectați pe cineva că s-ar ascunde în spatele unei campanii mediatice împotriva dumneavoastră?

Dan Barna : Este un atac al PSD foarte clar. Dacă ne uităm cum a pornit tot acest lucru, vedem că fără niciun dubiu este un atac pornit de PSD tocmai în disperarea de a încerca să îi mai protestească încă o dată pe români și de a încerca să se valideze în ochii cetățenilor. E disperarea unui partid dinozaur, care nu mai reprezintă interesele cetățenilor și care se zbate să arunce prin metode care nu țin de votul cetățenilor să arunce candidatul pe care societatea a putut să îl genereze la 30 de ani de la Revoluție, să îl lase în afara turului doi. Asta este miza. Un tur doi fără PSD asta înseamnă.

Știrea inițială. „E același mesaj pe care l-am dat de la începutul acestor verificări. Este dreptul instituțiilor, chiar eu am cerut ca toate instituțiile, inclusiv DNA să verifice toate informațiile care au apărut în spațiul public, pentru că neavând nimic de ascuns vreau ca lucrurile să fie clarificate cât mai repede”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Barna, întreba cum vede dosarul mai vechi care vizează afacerile sale, trimis de la DNA central la DNA Alba-Iulia.

Chestionat dacă ar putea exista o clasare a acestei cauze, prezidențiabilul USR-PLUS a spus că nu există nicio faptă penală în activitatea proiectelor pe care le-a derulat.

„Nu există nicio faptă penală în activitatea acelor proiecte. Lucrurile au fost făcute conform procedurilor, conform ghidurilor de la acel moment. Că tot sistemul, ghidul în sine, modalitatea în care a fost gândită nu au fost neapărat cele mai funcționale, asta e o problemă a Ministerului pe care o semnalasem de altfel în cele 20 de petiții pe care le-am transmis. Dincolo de asta, orice verificări punctuale trebuie să fie făcute, e bine să fie făcute. Nu am nimic de ascuns, nu este nicio problemă”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Dan Barna.

Întrebat de MEDIAFAX dacă a fost anunțat asupra trimiterii dosarului înapoi la Alba Iulia, dacă a fost invitat la o audiere sau DNA i-a cerut informații, Dan Barna a precizat că nu avea cunoștință despre aceste lucruri.

„Nu, chiar nu știusem că a existat acel prim dosar. Au fost niște verificări. Nu s-au confirmat fapte. Presupun că la fel va fi și acum. Dar, din nou, nu am nimic de ascuns. Dacă voi fi invitat, voi transmite toate clarificările fără niciun fel de problemă”, a completat liderul USR.

El a adăugat că nu știa despre dosarul de la DNA Alba-Iulia, precizând că se rostogolește această temă în spațiul public ca să „o avem din nou pe doamna Dăncilă în turul II” al prezidențialelor.

„Nu. Nu știam. Aflu acum. Era foarte previzibil că se va încerca mereu rostogolirea acestei teme în disperarea că poate cetățenii mai sunt încă o dată speriați și prostiți și o avem din nou pe doamna Dăncilă în turul II, ce ar însemna de fapt un eșec al întregii lupte de trei ani și jumătate împotriva acestei guvernări și împotriva acestui fel de a face politică în România”, a conchis Barna.

În spațiul public au apărut informații că DNA a investigat în 2015 un proiect derulat în Alba, la care fosta firmă a lui Dan Barna a asigurat consultanță, cauza respectivă fiind însă clasată ulterior. Jurnalista Sorina Matei a publicat o adresă semnată de actualul șef DNA, Călin Nistor, în care plângerea formulată de denunțătorul din acest dosar împotriva clasării este retrimisă la DNA Alba Iulia, structură care ar fi confirmat de două ori clasarea în mod succesiv în dosarul lui Barna.

Agenția de presă MEDIAFAX a formulat adrese oficiale către DNA pentru informații referitoare la aceste cauze, procurorii necomunicând însă, până la momentul transmiterii știrii, oficial, acuzațiile din dosare.

Dan Vizat este vizat și într-un dosar nou, deschis in rem de DNA, după dezvăluirile „Rise Project”, care a publicat un articol în care-l acuză pe liderul USR că este „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”. Procurorii anticorupție au precizat, într-un răspuns remis MEDIAFAX, că Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar penal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea