Cum s-au pregătit primarii de Paște. Orașul care a scos din buget 30.000 de euro pentru iepurași, ciuperci gigant și scoarță decorativă

Primăria Timișoara a împodobit și în acest an centrul orașului cu ornamente de Paște. Punctul de atracție este un cuib uriaș cu ouă de diferite culori și mascote-iepurași de decor, amplasat în Piața Libertății, pe marginea căruia a fost realizată o bancă, pe care copiii se pot așeza pentru fotografii. Cuibul și ouăle din acesta au fost folosite în centrul Timișoarei și în anul precedent.

De asemenea, în Piața Victoriei a fost instalat un iepuraș din polistiren, de aproximativ 1,5 metri, care a rămas fără nas, între timp.

În spatele mascotei-iepuraș a fost realizat un ou din flori naturale, în interiorul căruia scrie „Târgul de Paște”, iar în stânga și în dreapta, două decorațiuni în formă de copaci, realizate din mochetă verde și flori artificiale.

În centrul Timișoarei au fost instalate și aproximativ 50 de căsuțe, în cadrul ediției a XI-a a Târgului de Paște, care se desfășoară până în data de 10 aprilie.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, pentru organizarea Târgului de Paște și decorarea centrului orașului cu ornamente a fost alocată suma de 200.000 de lei.

Alba: Parc tematic de Paște, cu figurine reprezentând iepuri, ouă și căsuță în formă de ciupercă

Parcul tematic de Paște, cu figurine reprezentând iepuri, ouă roșii, ciupercuțe și căsuță în formă de ciupercă, a fost amenajat, în fața Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, încă de săptămâna trecută, urmând să fie mutat în următoarele zile în fața Catedralei Ortodoxe.

Părculețul tematic este format din 17 piese și a fost achiziționat în urmă cu doi ani din Polonia, de Primăria Alba Iulia, la prețul de 6.000 de euro. Materialele din care au fost făcute figurinele, fibră de sticlă, lemn, rășini sintetice, sunt rezistente la intemperii, iar vopseaua de pe ele este rezistentă la razele solare, astfel încât să poată fi folosite și în următorii ani.

Figurinele au fost amplasate, de săptămâna trecută, în fața Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, pentru creștinii care au sărbătorit Paștele mai repede, iar în următoarele zile vor fi duse în fața Catedralei „Reîntregirii Neamului”, care se află la 100 de metri distanță.

Ansamblul este format din mai multe figurine reprezentând ouă roșii, pe care au fost pictate stele cu șapte colțuri, sub forma Cetății Alba Carolina, în care se află cele două catedrale. De asemenea, în părculeț se mai află o căsuță sub formă de ciupercă de mari dimensiuni, în care copiii pot intra, două ciuperci mai mici, dar și o familie de iepurași.

O mamă a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că figurinele sunt apreciate, însă sunt mult prea puține, iar copilașii se plictisesc după câteva zeci de minute.

„Apreciem că este și atât, dar având în vedere ce importanță i se dă decorului de Crăciun, cred că este mult prea puțin pentru Paște”, a spus aceasta.

Târgu Jiu: Paști cu ornamentele de acum zece ani

Autoritățile locale din Târgu-Jiu au fost chibzuite și nu au cheltuit niciun leu pentru împodobirea orașului de Paști. Au fost folosite ornamentele cumpărate în urmă cu zece ani, pe care Primăria a cheltuit la acea vreme 12.500 de lei.

Cele 32 de figurine luminoase și doi iepuri gigantici au fost amplasate în municipiu, la fiecare lăcaș de cult.

„Ornamentele sunt aceleași de peste 10 ani. Sunt figurine care se amplasează pe stâlpi, câte două la fiecare biserică, sunt iepurași amplasați în centru și ouă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Anamaria Ianc.

Iași: Aproape 30.000 de euro pentru decorațiuni de Paște

Reprezentanții Primăriei municipiului Iași au anunțat luni că instituția a cheltuit 29.900 de euro pentru închirierea și montarea unui ansamblu cu tematica Sărbătorilor Pascale.

„Orășelului Copiilor” cu tematica Sărbătorilor Pascale, va fi amplasat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Iași, orășelul va fi compus din șase căsuțe-decor, o poartă de intrare, o insulă-fabrică de vopsit ouă, o bază-fabrică de vopsit ouă, o căruță cu aranjamente – flori și frunze, patru vase decorative – ouă de Paște, doi copaci decorativi, zece personaje tematice – iepurași (cu o înălțime de circa 80 de centimetri), 30 de ansambluri – ciuperci cu flori și suport, trei ansambluri – ciuperci gigant (cu o înălțime de minimum 150 de centimetri), zece ouă pictate manual (cu o înălțime de minimum 30 de centimetri), trei ouă cu suport pentru pictat (cu o înălțime de 180 de centimetri), 30 de metri pătrați de scoarță decorativă, 30 de metri pătrați de mochetă de tip gazon (de culoarea verde) și 50 de metri liniari de gard de delimitare.

„Costurile pentru montarea și închirierea ansamblului sunt de 29.900 de euro, acesta urmând să rămână în zona centrală a Iașului vreme de cel puțin două săptămâni”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului