Cum justifică ANAF controlul de la RISE Project, în ziua publicării unui raport „Doi și-un sfert” care îl acuză pe Dragnea

Cum justifică ANAF controlul de la RISE Project, în ziua publicării unui raport „Doi și-un sfert care îl acuză pe Dragnea

„Din primele informații puse la dispoziție de conducerea DGAF rezultă că inspecția desfășurată la sediul Rise Project a avut loc în urmă unei analize de risc efectuată de către DGAF. Această analiză de risc a fost făcută că urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF București. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfășoară sute de controale, bazate pe analize interne minuțioase, care nu au legătură cu conținutul editorial al unor publicații”, se arată într-un răspuns al ANAF.

Și „ministerul Finanțelor Publice a cerut ANAF o informare în legătură cu speța prezentată de jurnaliști, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacția Rise Project”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanțe.

Organizația de jurnalism de investigație RISE Project a fost vizitată astăzi de doi inspectori ai Direcției Antifraudă din cadrul ANAF. Jurnaliștii anunțaseră că astăzi publică o anchetă privind un raport secret al serviciului secret al MAI, fostul „Doi și-un sfert”, privind afacerile Tel Drum și indicându-l pe Liviu Dragnea drept cel care controlează compania. RISE Project a publicat mai multe anchete legate de afacerile președintelui PSD Liviu Dragnea și de proprietățile din Brazilia achiziționate de apropiați ai lui Dragnea. Măsura vine la doar o zi după ce șeful Fiscului, Bogdan Stan, a fost convocat la Guvern de premierul Mihai Tudose, unde s-au discutat „30 de măsuri” de luat pe viitor, conform lui Dragnea. Tot ieri, Dragnea era interesat de „sursele de finanțare” ale organizației jurnalistice. Astăzi, după controlul ANAF de la RISE Project, Liviu Dragnea a arătat într-un comunicat de presă că este „indignat de ceea ce se întâmplă” și le cere ministrului de Finanțe și șefului ANAF să „dea explicații imediat”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a cerut joi seara ministrului de Finanțe și conducerii ANAF să dea explicații în legătură cu prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project, după ce numele său a fost legat de aceste verificări din cauza anchetelor jurnalistice apărute.

„Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații:1. Nu am nici o implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă.3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă”, transmite Liviu Dragnea, într-un comunicat de presă.

Liderul PSD cere ministrului de Finanțe să iasă public și să explice situația produsă.

„Acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidențial de tristă amintire, când instituții de presă ostile acestuia erau ținta instituțiilor de forță. Cer ca ministrul de Finanțe și șeful ANAF să dea explicații imediat privind prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project.Vreau ca aceste explicații să fie publice”, a mai spus Liviu Dragnea.

Un control al inspectorilor ANAF a avut loc joi la redacția Rise Project, publicație care a furnizat mai multe materiale, în ultima vreme, ce îl vizau pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Tocmai am fost vizitați la redacție de inspecția Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul „Serviciul lor secret”, scria pe pagina de Facebook al Rise Project.

Ancheta publicată joi seara de RISE Projectdă detalii dintr-un raport secret al Direcției de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI, care datează din 2011 și care trasează o mulțime de conexiuni politice și de afaceri ale companiei Tel Drum. Raportul îl identifică pe actualul președinte al PSD Liviu Dragnea drept cel care controlează compania prin acțiuni la purtător și prin interpuși – prieteni și foști colegi de școală.

Ancheta arată că în documentul oficial al serviciului secret, intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman”, ofițerii DGPI descriu o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale.

Ancheta mai arată că în Parlament, senatorul PSD Șerban Nicolae ar fi modificat pe ascuns un amendament la legea de funcționare a acestui serviciu secret, după ce fostul ministru tehnocrat Dragoș Tudorache îl reformase, militarizându-l în urma scandalului legat de dosarul de corupție al lui Gabriel Oprea și al foștilor șefi DGPI. Prin acest amendament, serviciul secret a fost scos de sub controlul CSAT și lăsat strict în subordinea MAI, unde acum ministru este Carmen Dan, o veche colaboratoare de-a lui Liviu Dragnea. Legea nu a fost însă încă promulgată de președintele Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația