Cristoiu, despre cazul Caracal: O parte a autorităților se confruntă cu o altă forță

Publicat: 13/08/2019, 20:50
Actualizat: 08/01/2020, 21:36

Analistul Ion Cristoiu pune cap la cap informațiile oficiale din cazul Caracal și oferă o posibilă explicație a informațiilor contradictorii oferite presei și opiniei publice de autoritățile implicate în anchetă.
„Orice anchetă de acest gen are și alte piste. Adică nu poți să mergi de 2-3 săptămîni ăsta e un asasin singuratic ne ducem săpăm și mai descoperim încă una. Oricum nu au descoperit, da? Nici măcar la Luiza. Hai să zicem. Cu tot respectul pentru fetele presupus moarte, altele decât cele două, și dacă descoperi că a omorât 20, tot atâția ani de închisoare face, pe viață. Da, dacă se extinde ancheta… Și atunci există o grijă uriașă să nu cumva să ieși din perimetrul casei ăleia. Să nu cumva să ieși din ideea de asasin singuratic, asta mă surprinde pe mine. Cum adică să iei listing-ul teledoanelor lui acuma? Păi primul lucru pe care îl face un polițist de cătun din Franța, un jandarm, că nu trebuie să-l percheziționezi, iei și vezi, ai vorbit cu cutare, cu cutare. Sigur că trebuie să fie o chestie oficială, percheziție”, a susținut analistul politic.

Ion Cristoiu a explicat că dacă se merge pe teza existenței unei rețele de trafic de carne vie, atunci apare ideea că fetele trăiesc, iar pentru președintele Iohannis, acest lucru ar fi un coșmar.
„De ce? Pentru că orice idee legată de rețea trimite la un lucru foarte periculos. Și anume că fetele trăiesc. V-am spus că chiar din dimineața de 26 iulie, ei au spus sunt moarte. Dar de ce? Pentru că dacă sunt vii, sunt în rețea și bănuiesc că au fost duse, în acel moment începe un coșmar pentru Klaus Iohannis: unde sunt fetele? Vă imaginați ce ar însemna ca ancheta să spună au fost luate și sunt la o rețea internațională? Ați observat că nici măcar pe plan local nu au curaj?”, a atras atenția jurnalistul.

Ion Cristoiu a susținut totodată că autoritățile își lăsă spațiu de manevră, formulând informațiile în așa fel încât să poată da înapoi dacă situația o cere, cum a fost anunțul privind identificarea ADN-ului Alexandrei în butoiul cu rămășițe din curtea lui Gheorghe Dincă.

„IML spune că nu au raport final. Bine, las la o parte faptul că să zicem că raportul final… ce e ăla final și preliminar? Dacă ați observat o altă caracteristică a autorităților este să lase loc pentru dat înapoi, dacă cumva… După părerea mea, o parte a autorităților se confruntă cu o altă parte, cu o altă forță care scoate la iveală. E singura explicație a acestui balamuc. Dacă ar fi o acțiune unitară, a unui întreg sistem, el sigur ar înnăbuși în două trei zile. Putem să ne ducem noi cu presa, că n-avem cum. Dar faptul prin Cumpănașu, prin alții, ies la iveală, probabil că forța asta, cu F, care încearcă să ascundă știe că forța cealaltă are documente. Și-atunci ezită. Domnul Bănilă a refuzat vineri seara, 2 august, să anunțe oficial că potrivit raportului preliminar, Alexandra e moartă. A pus-o pe doamna Birchall. Probabil că el știe ce știe. Adică, domne de ce să intru eu aici. Asta este una dintre explicațiile acestor contradicții”, a conchis jurnalistul.

La 3 august, DIICOT a anunțat, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu, iar ministrul Justiíei, Ana Birchall, a anunțat familia victimei.

Ediția specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu va fi difuzată miercuri pe Mediafax.ro și Gândul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...