5692 vizualizări 12 oct 2017

Anchetatorii belgieni au găsit în telefonul lui Caliniuc o filmare în care individul apare alături de victima sa aflată în agonie. Chiar şi aşa, suceveanul nu recunoaşte crima, el spunând că doar a violat-o pe femeie, relatează suceavanews.ro.

Într-un clip recuperat din telefon, Alexandru Caliniuc o filma pe tânăra care îşi trăia ultimele clipe, în timp ce el explică ce răni i-a provocat.

Alexandru Caliniuc a fost pus sub acuzare de autorităţile judiciare belgiene pentru uciderea unei tinere în vârstă de 27 de ani, Sofie Muylle. În ianuarie, când s-a petrecut fapta, belgienii au fost în stare de şoc, mai cu seamă că totul s-a petrecut într-un oraş staţiune la Marea Nordului, frecventat de oameni bogaţi.

Cadavrul tinerei a fost găsit pe plajă, iar apoi a urmat o anchetă complexă, în care 15 persoane au fost suspectate. În final, probele, inclusiv cele ADN, au dus la Alexandru.

Tânăra ucisă se afla cu iubitul ei în cazino şi a plecat singură la plimbare pe plajă, la 4 dimineaţa. Corpul ei a fost găsit pe 22 ianuarie, pe plajă. La autopsie s-a stabilit că tânăra a fost sugrumată şi ucisă prin sufocare, fără a fi violată.

Anchetatorii belgieni au aflat că Sofie ducea o viaţă agitată; avea nu mai puţin de patru telefoane mobile, în care avea 4.000 de contacte, inclusiv persoane din Italia, Albania şi Rusia, iar în trecut a avut probleme cu drogurile. Concluzia anchetatorilor belgieni a fost că fata a ieşit din cazinou pentru a se întâlni cu un bărbat pe care cel mai probabil îl cunoştea, iar discuţia cu acesta a degenerat. Fata ar fi vrut să fugă, însă a fost urmărită pe plajă şi sugrumată, în locul izolat în care a fost găsită.

Belgienii au ajuns la Alexandru în baza mai multor probe, inclusiv imagini surprinse de camere de supraveghere.

Nimic din comportamentul lui Alexandru Caliniuc nu a arătat că ascundea ceva. Aşa cum rezultă din postările de pe Facebook, suceveanul s-a plimbat mult prin Europa în ultimele luni. Tot pe reţeaua de socializare a precizat că locuieşte în Knokke-Heist, în Belgia - chiar localitatea în care a fost comis omorul - şi lucrează pentru o firmă de lux.

Citește și: