CRIMA de la metrou: Fata era CU MÂINILE ÎNTINSE. Nu am încercat să o ajut. Pe mine mă interesa să-mi găsesc pantaloni MAI IEFTIN

CRIMA de la metrou: Fata era CU MÂINILE ÎNTINSE. Nu am încercat să o ajut. Pe mine mă interesa să-mi găsesc pantaloni MAI IEFTIN
Publicat: 12/09/2018, 17:12

„În luna decembrie, am fost concediată de la Carrefour și mediul meu de trai s-a redus. În zilele în care s-au întâmplat accidentele, am căzut moral, îmi căutam de serviciu. Am căutat serviciu la chioșcurile de la metrou în ziua aceea. Am avut o amețeală și am avut o gândire negativă. Vreau să se ia în considerare boala mea, am fost internată și în Spania. În decembrie 2017, m-am simțit foarte rău, pentru că eram nefolositoare. Am avut gânduri negre și de aceea s-au întâmplat aceste accidente. Regret faptele comise. Nu este caracteristic pentre mine. Am lucrat în comerț și mereu am fost în slujba indivizilor, atât în Spania, cât și în Romania”, a spus Magdalena Șerban, în fața magistraților Tribunalului București.

Femeia a mai povestit judecătorilor că prima fată pe care a împins-o în fața metroului, dar care a reușit să se salveze la timp, semăna cu o tânără la care a mers în Spania.

„Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe podeaua dintre stații. Pe prima fată am văzut-o prima dată cand aștepta metroul. Nu cunosc stațiile de metrou. Am împins-o o dată, după care m-a împins și ea, apoi am împins-o și eu ca să nu cad pe podea. A opus rezistență. A venit metroul și am plecat, am ieșit afară, am mâncat și am cautat iar de serviciu pe la magazine și am întrebat daca au nevoie de vânzător, nu am găsit și m-am întors la metrou”, a mărturisit Magdalena Șerban.

În privința celei de-a doua fete împinse, care a murit călcată de metrou, Magdalena Șerban recunoaște că nu a încercat deloc să o ajute.

„Pe peron, mă uitam la mai multe persoane și vedeam negru în jurul meu, la fiecare, ce face. Pe o fată care a venit mult spre mine, în fața mea, am împins-o fără să-mi dau seama. A căzut pe șine și nu se putea ridica de acolo, pentru că era înălțimea mare. Doar un bărbat ar fi putut să o scoată de acolo. Când era căzută, striga dacă pot să-i iau geanta, moment în care eu am dat cu piciorul în geantă. Fata era cu mâinile întinse, iar geanta era în una din mâinile ei. Nu am încercat să o ajut și nu am văzut lovitura dată de metrou, pentru că am plecat.”

„Toate persoanele care erau acolo au văzut că era cineva pe șine, dar nu a sărit nimeni, pentru că venea metroul. Am plecat de acolo și am auzit țipete, dar eu eram deja pe scările rulante. Apoi am plecat să-mi cumpar pantaloni și de acolo m-a luat Poliția. Am stat două ore să-mi cumpăr pantaloni. Nu m-am întrebat ce a pățit persoana pe care am împins-o pe șină, pe mine mă interesa să-mi gasesc pantaloni mai ieftin. Regret faptele comise. (…) A doua fată nu a opus rezistență pentru că era mai slăbuță. Nu m-am gândit să le imping pe fete le fel. Nu m-am gândit la așa ceva. Nu știu de ce nu a opus rezistență a doua fată, poate era și mai neatentă”, arată femeia.

Judecătorii au audiat-o și pe Alexandra Anne-Mary Costache, fata care a reușit să se salveze. Și ea a relatat că, în acele momente, nimeni nu i-a sărit în ajutor. Tânăra s-a constituit parte civilă în proces și cere daune 50.000 de euro. Ea a povestit că a așteptat două ore la Poliție până a fost audiată, iar când au găsit înregistrarea incidentului, polițistul i-a spus că nu e atât de grav.

„Când am ajuns la Unirii, un domn polițist ne-a întrebat ce s-a întâmplat și ne-a rugat să mai așteptăm, că mai avea un caz înainte, de furt de geanta. Am așteptat un timp destul de lung, vreo două ore. La un moment dat, polițistul ne-a invitat înăuntru și a căutat înregistrarea de la Costin Georgian. A durat mult, pentru multe camere nu mergeau. A găsit o înregistrare în care se vedea clar ce s-a întamplat. Înainte să văd înregistrarea, nu mi-am imaginat ca e atât de rău și că m-a împins cu atâta hotărâre și am avut un atac de panică. Un șef de la Poliție mi-a zis apoi că nu e atât de grav și că, probabil, nu o să fie încadrată la tentativa de omor”, a mai declarat fata.

Magdalena Șerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în fața metroului la finalul anului 2017, a fost trimisă în judecată în urmă cu câteva luni, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru infracțiunile de omor calificat și tentativă de omor. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice în luna februarie 2018, care a dovedit că poate răspunde penal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Ana Blandiana, la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”: „Am învățat să citesc și am început...