CNAIR a deschis ieri două benzi SUPLIMENTARE la frontiera Giurgiu-Ruse, ca urmare a AGLOMERAȚIEI provocate de autoritățile bulgare

Publicat: 14/12/2018, 11:15

Capacitatea de control redusă a autorităților bulgare a creat cozi la punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, a informat, joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deschis, joi, două benzi suplimentare pe sensul de ieșire din România în punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, ca urmare a aglomerației provocate de autoritățile bulgare.

„Având în vedere crearea de coloane mari de autovehicule în punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, din cauza faptului că autoritățile de frontieră bulgare nu au capacitate de prelucrare adaptată volumului de trafic,CNAIRa luat decizia de deschidere a două benzi suplimentare, pe lângă cele două benzi existente”, au mai anunțat reprezentanțiiCNAIR.

Pentru fluidizarea traficului la punctul de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria,CNAIRa lucrat la capacitate maximă pe cele 4 benzi deschise.

Compania a precizat că în zona puctului de frontieră româno – bulgar s-au format coloane de vehicule pe o lungime de aproximativ 15 kilometri și au crescut timpii de așteptare la punctul de trecere a frontierei.

Tot joiCNAIRa semnat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 aferent Secțiunii 3C din Autostrada Brașov – Târgu. Mureș – Cluj – Oradea.

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția Lotului 3 este Asocierea TRAMECO SA – Vahostav SK AS – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL.

Valoarea contractului este de 134.221.397,72 LEI fără TVA, echivalentul a 28,5 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 5,3 milioane euro fără TVA.

Lotul 3, de 5,35 km, reprezentând subsecțiunea 3C3 se întinde între localitățile Biharia și Borș (km 59+100 – km 64+450) și se desfășoară într-o zonă de câmpie, ce se înscrie între localitățile Biharia, Satu Nou și granița Româno – Maghiară, intersectând la nord de localitatea Biharia drumul național DN 19 (Oradea – Satu Mare), la km 59+614.

La km 59+875 este prevăzut un nod rutier, respectiv nodul Biharia, cu 5 bretele și 3 pasaje. În apropierea acestui nod rutier se află calea ferată CF 402 Oradea – Satu Mare, pe care o intersectează la km 60+066. Traseul aferent lotului 3 se termină la granița Româno – Ungară, la km 64+450.

Principalele Poduri și Pasaje sunt Pasaj pe autostradă peste DN 19 la km 59+614,85 – deschidere: 21 m; Pasaj pe bretea peste DN 19 la km 59+615 – în afara autostrăzii – deschidere: 21 m; Pasaj pe autostradă km 59+877 – 3 deschideri: 15+21+15 m; Pasaj pe autostradă peste CF Ia km 60+067 -3 deschideri: 21+21+21m; Pasaj pe drum de exploatare peste autostradă la km 63+-246 – 4 deschideri: 15+21+21+15 m.

Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 19 luni, din care 4 luni pentru activitatea de proiectare și 15 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de Asocierea declarată câștigătoare este de 10 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația