1333 vizualizări 17 dec 2018

Preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă a criticat, luni, intenţia Guvernului, anunţată de Liviu Dragnea, de impozitare a cifrei de afaceri, susţinând că este ”o măsură de sorginte comunistă” şi că ”punerea în practică a acestei inepţii va duce la falimentul a cel puţin o treime din firme”.

”Dreapta Liberală a luat act cu stupefacţie de intenţia Guvernului, anunţată de Liviu Dragnea, de impozitare a cifrei de afaceri (CA). Este o măsură de sorginte comunistă; în toată lumea se impozitează profitul/câştigul, nu cifra de afaceri.
Explicaţiile oferite nu stau în picioare; Guvernul poate taxa (cu 20% de exemplu) toate transferurile de bani în paradisuri fiscale (prestări servicii, consultanţă, comision), dar nu face acest lucru deoarece astfel de operaţiuni sunt efectuate şi de multe firme care lucrează cu statul şi care transferă astfel ''şpagă'' în locuri care cu greu pot fi urmărite de autorităţile române”, a declarat preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă.

El a afirmat că Dreapta Liberală cere tuturor cetăţenilor, sectorului privat şi asociaţiilor patronale să se opună cu vehemenţă acestei măsuri.

”Esenţa acestei măsuri este dorinţa socialiştilor de a slăbi şi distruge pe cât posibil sectorul privat; punerea în practică a acestei inepţii va duce la falimentul a cel puţin 1/3 din firme (cele cu J în faţă), dacă studiem bilanţurile oficiale depuse”, a conchis Cataramă.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a trasat mai multe directive Guvernului Viorica Dăncilă în şedinţa Consiliului Naţional PSD. El a cerut Executivului să pondereze lăcomia băncilor şi a companiilor de telefonie mobilă şi să stopeze alimentele otrăvite şi produsele de calitate inferioară care ajung pe piaţa românească. Liderul social-democrat nu a scăpat din vedere nici multinaţionalele: ”Să plătească taxe AICI!”

"Guvernul trebuie să ia măsuri în ceea ce priveşte lăcomia bancară şi evoluţia ROBOR. Noi suntem în situaţia în care ne uităm ca un popor blând cum se joacă marile bănci şi stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românii. Avem cele mai mari diferenţe între dobânzile la credite şi impozite. Jocul cu ROBOR.(...) Profit 5,6 miliarde de lei, dacă făceau profit sprijinind economia era şi mai bine. Orice lăcomie trebuie să fie ponderată, cred că aveţi suficiente metode ca rapid să apară aceste măsuri," a cerut preşedintele PSD.

 

Citește și: