171 vizualizări 31 mai 2019

„Aici am scris şi câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română şi în italiană. Iar aici, Sanctitatea Voastră, este un ceas făcut manual cu o piatră din rodocrozit de Argentina, o rocă de la Etna, o rocă vulcanică şi cu pământ românesc. Pe spatele acesta aveţi albastru de Voroneţ, iar aici, Sanctitatea Voastră, aveţi cum s-a confecţionat acest ceas pentru dumneavoastră”, i-a explicat Viorica Dăncilă Papei Francisc atunci când i-a oferit cadoul.

Ceasul are pe spate, pe rotorul mecanismului o bucată de malachit, o roca albastră (care se presupune că ar fi fost folosită la realizarea „albastrului de Voroneţ”), iar cureaua ceasului este din piele de viţel, de culoare maro închis, lucrată manual tot de un român. Culoarea ceasului se apropie foarte mult de veşmintele pe care le poartă călugării franciscani.

Şeful Executivului i-a mai oferit Suveranului Pontif şi „Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate şi patrimoniu”.

„Aici am scris şi câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română şi în italiană”, a explicat Viorica Dăncilă.

La rândul său, Papa Francisc i-a oferit premierului României o medalie, mai multe cărţi şi un document.

„Aceasta este o mică bibliotecă - Bucuria Evangheliştilor, Familia, Cum să avem grijă de mediu, Sfinţirea şi Tinereţea”, i-a transmis Papa Francisc şefului Executivului.

În cadrul întrevederii pe care au avut-o la Palatul Victoria premierul Viorica Dăncilă i-a transmis Suveranului Pontif că este nevoie de unitate şi solidaritate în Europa, evocând şi atenţia pe care o acordă România libertăţii religioase. Şeful Executivului a discutat cu Papa Francisc şi despre situaţia migraţiei din Europa, un subiect de care Sfântul Scaun este preocupat.

 

Citește și: