no author
no author
Loredana Ficiu
Departamentul Corespondenţi
762 vizualizări 23 oct 2018

Bărbatul care a fost filmat în timp ce conducea maşina cu volan pe dreapta cu o mână, iar cu cealaltă îşi plimba copilul aflat în căruicior, pe lângă vehicul, a fost găsit şi amendat, marţi, de poliţiştii Serviciului Rutier din Gorj.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj l-au identificat pe bărbatul care plimba copilul în timp ce conducea maşina, acesta fiind amendat cu 725 de lei.

„La data de 23 octombrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj au identificat conducătorul autoturismului din materialul video prezentat în mass-media, un tânăr de 23 ani, din municipiul Târgu-Jiu, fiind sancţionat contravenţional, conform OUG 195/2002, cu amenda în cuantum de 725 lei, pentru efectuarea altor activităţi de natura a-i distrage atenţia de la conducere”, au transmis reprezentanţii IGPR.

De asemenea, potrivit sursei citate, va fi informată şi DGASPC Gorj, pentru efectuarea unor verificări privind creşterea copilului.

În filmarea postată pe Facebook apare un autoturism cu numere de Gorj, cu volan pe dreapta. În timp ce şoferul conduce maşina cu o singură mână, cu cealaltă împinge un cărucior în care se află un copil, cel mai probabil fiul lui, transmite corespondentul Mediafax.

Şoferul este încurajat de pe marginea drumului de o femeie care pare a fi mama băieţelului, care este amuzată de situaţie.

La un moment dat, conducătorul auto se întâlneşte cu doi localnici, iar unul dintre ei se aşază pe capotă.

Între timp, filmarea a fost ştearsă.

Tatăl unui BEBELUŞ, filmat când PLIMBĂ copilul în cărucior, pe lângă maşina pe care o conduce

Oamenii legii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile şi îi caută pe părinţii copilului.

"Deocamdată se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor din imagini şi locaţia", a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De asemenea, şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj s-a autosesizat în acest caz.

"Am văzut şi noi imaginile. Ne-am autosesizat în acest caz. Am făcut o adresă în regim de urgenţă la Poliţie să îl identifice, să vedem despre cine este vorba. Urmează să analizăm cazul prin prisma legislaţiei de protecţie a copilului. Cu siguranţă este un incident care ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte părinţii", a declarat, pentru Mediafax, Lucian Zălog, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Citește și: