Bărbatul suspectat că a împușcat mortal polițistul din Timiș și-a recunoscut fapta și a fost reținut / Marcel Ionel Lepa a fost arestat preventiv – VIDEO

Publicat: 07/06/2019, 17:19

Bărbatul suspectat că a împușcat mortal un polițist aflat în misiune în județul Timiș, Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, a fost reținut, vineri, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la Parchet.

El va fi prezentat, tot vineri, Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Marcel Ionel Lepa este cercetat pentru trei infracțiuni: ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul și-a recunoscut fapta și a declarat, în timpul audierilor, că nu a vrut să îl omoare pe polițist, ci a vrut să tragă la picioare.

Un polițist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliție Recaș, a fost împușcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, care era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.

Bărbatul a fost arestat preventiv

Marcel Ionel Lepa, bărbatul suspectat că a împușcat mortal un polițist din Timiș aflat în misiune, a fost, vineri, arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior a fost audiat și apoi reținut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, emis vineri, Marcel Ionel Lepa a fost prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar judecătorii au admis cererea.

Vineri dimineața, bărbatul care a împușcat mortal un polițist aflat în misiune a fost audiat mai bine de două ore. Potrivit unor surse judiciare, Marcel Ionel Lepa și-a recunoscut fapta și a declarat că regretă ce a făcut. De asemenea, bărbatul a susținut că a vrut să-l împuște pe polițist în zona picioarelor, nu în piept și gât.

După ce a fost audiat, Marcel Ionel Lepa a fost reținut, iar apoi arestat preventiv.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus la data de 07.06.2019 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul L.I.M. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, aflate în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie. S-a reținut în sarcina inculpatului faptul că, în după-amiaza zilei de 02.06.2019, în jurul orei 15.00, în timp ce încerca să scape prin fugă de organele de poliție din cadrul I.P.J. Timiș care l-au depistat într-un imobil din localitatea Izvin, jud. Timiș, înarmat fiind fără drept cu un pistol letal marca Singer, cu gloanțe de calibrul 7,65 mm, a sărit pe geam afară în stradă și l-a împușcat mortal pe agentul șef principal A.C. din cadrul Poliției Orașului Recaș, ce asigura perimetrul din exterior și care se afla la marginea străzii, trăgând asupra acestuia două focuri de armă la nivelul pieptului, respectiv la baza gâtului”, a arătat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Bărbatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse de patru ani și opt luni de închisoare, pentru comiterea unei tentative de tâlhărie calificată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului