Bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul din Timiș a fost prins. Marcel Lepa a ajuns în sala de operație / Șeful Poliției Române: Reușita operațiunii este meritul colegilor

Publicat: 04/06/2019, 10:08

9:27 Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a declarat, marți, la Recaș, după capturarea bărbatului care a împușcat mortal un polițist, că reușita operațiunii „este meritul colegilor” care au participat la misiune.

„Am desfășurat mai multe activități complexe. Este meritul colegilor, e important că l-am prins pe criminal. Se efectuează cercetări la fața locului și colegii mei vă vor da toate detaliile. Nu a opus rezistență. Avea pistolul și avea și gloanțe. Avea pistolul la brâu și avea și borseta lângă el. Discutăm de modul de organizare al acțiunii defectuos, deci eu mă refer strict la organizarea misiunii, nu a intervenției, iar meritul este al colegilor pentru rezultatele care s-au obținut și îi felicit. După cercetarea la fața locului veți primi toate detaliile”, a declarat presei Ioan Buda, după capturarea lui Ionel Marcel Lepa.

Ioan Buda a ajuns, luni noapte, în județul Timiș, pentru a verifica modul în care se desfășoară operațiunea de capturare a bărbatului care a împușcat mortal un polițist, duminică.

8:58 Marcel Ionel Lepa, bărbatul care l-a împușcat pe polițistul din Timiș, a fost transportat, marți dimineața, la Spitalul Municipal Timișoara cu o ambulanță, iar medicii au decis să-l opereze, din cauza rănilor suferite în timpul operațiunii de prindere a acestuia, duminică. Potrivit unor surse medicale, bărbatul a intrat în sala de operație, fiind internat pe Secția de Chirurige Toracică.

Marcel Ionel Lepa are trei plăgi prin împușcare ca urmare a disputei de duminică cu polițiștii, în timpul căreia agentul Cristian Amariei a murit.

Una se află la nivelul toracelui stâng, alta la umărul stâng și cea de-a treia la nivelul cotului stâng.

Conform medicilor, glonțul care l-a lovit în torace nu a ieșit, motiv pentru care medicii vor încerca să îl scoată în timpul intervenției chirurgicale.

8:23 După ce a fost capturat, bărbatul a fost transportat, marți dimineață, cu o ambulanță la Spitalul Municipal Timișoara, pentru a primi îngrijiri medicale.

Lepa avea mai multe răni, ca urmare a confruntării cu polițiștii de duminică. Ulterior, Marcel Ionel Lepa va fi audiat.

Marcel Lepa a fost găsit în locuința bunicii unui prieten, unde oameii legii au fost și luni și au găsit urme de sânge în baie, semn că individul a trecut pe acolo după ce l-a ucis pe polițist.

Forțele de ordine au găsit asupra fugarului mai multe cartușe, precum și pistolul cu care l-a împușcat mortal pe polițistul Cristian Amariei. Marcel Ionel Lepa ținea pistolul la brâu, însă nu a apucat să-l folosească, pentru că forțele de ordine l-au luat prin surprindere.

Știrea inițială. Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a împușcat mortal un polițist din județul Timiș, a fost prins marți dimineața de către oamenii legii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, fugarul Marcel Ionel Lepa a fost prins, marți dimineața, de către oamenii legii în localitatea Remetea Mare, din județul Timiș.

Bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul aflat în misiune, cu un pistol Glock, ar fi fost luat prin surprindere, motiv pentru care nu a fost nevoie să se folosească armamentul din dotare.

Luni noapte, în județul Timiș a ajuns și șeful Poliției Române pentru a verifica modul în care se desfășoară operațiunea de căutare a fugarului Marcel Ionel Lepa.

Un polițist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliție Recaș, a fost împușcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, care era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, polițiștii din cadrul IPJ Timiș se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internațională. Aceștia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Polițiștii, unii îmbrăcați în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat față în față cu polițistul pe care l-a împușcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanțe în zona pieptului și a gâtului, iar echipajul medical sosit la fața locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalți colegi ai polițistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o mașină. Nu a reușit, pentru că un polițist l-a ajuns din urmă și a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reușind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?