Bărbatul acuzat că a ucis un polițist în Timiș s-a spânzurat în baie. Anchetă internă la penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara / Parchetul Judecătoriei Timișoara cercetează cauzele decesului

Bărbatul acuzat că a ucis un polițist în Timiș s-a spânzurat în baie. Anchetă internă la penitenciarul „Popa Șapcă din Timișoara / Parchetul Judecătoriei Timișoara cercetează cauzele decesului
Publicat: 10/06/2019, 11:13

Purtătorul de cuvânt al Serviciuui de Ambulanță Timiș, Florin Crișan, a declarat corespondentului MEDIAAFAX că, luni dimineața, un echipaj medical a fost solicitat să intervină la penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, unde un bărbat a fost găsit spânzurat.

Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

Potrivit unor surse jucidiare, bărbatul care s-a spâzurat este Marcel ionel Lepa, bărbatul care ucis un polițist în urmă cu o săptămână.

Potrivit unor surse judiciare, Marcel Ionel Lepa s-a spânzurat cu un cearșaf în baia camerei de detenție, fiind găsit de către gardieni.

Bărbatul era închis singur în celulă și se afla în carantină.

Luni, Marcel Ionel Lepa ar fi trebuit să ajungă în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara, unde se judeca contestația sa la decizia Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiș de vineri, de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tot vineri, bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul din Recaș a declarat, în timpul audierilor, că regretă fapta și că nu a vrut să-l omoare pe agent, ci să tragă în zona picioarelor.

Anchetă la Penitenciarul Timișoara, după ce Marcel Ionel Lepa s-a sinucis

A fost deschisă o anchetă internă la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, după ce ucigașul polițistului s-a sinucis, în baie. Marcel Ionel Leca a fost fost găsit spânzurat, luni dimineața, în jurul orei 6.30.

Potrivit unui comunicat transmis, luni deimineața, de reprezentanții Penitenciarului „Popa Șapcă” din Timișoara, în jurul orei 06.30 pentru acordarea primului ajutor deținutului.

„Personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15″, au transmis reprezentanții Penitenciarului.

Deținutul este, potrivit unor surse judiciare, Ionel Marcel Lepa, bărbatul care, în umră cu o săptămână, a ucis un polițist în timpul operațiunii de capturare a sa.

Potrivit legii, conducerea penitenciarului a anunțat familia e, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

„Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului”, se mai arată în documentul citat.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un polițist în urmă cu o săptămână s-a sinucis, luni dimineața, în Penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara. Reprezentanții Ambulanței au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

Marcel Ionel Lepa era cercetat pentru trei infracțiuni: ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie.

Un polițist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliție Recaș, a fost împușcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, care era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, polițiștii din cadrul IPJ Timiș se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internațională. Aceștia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Polițiștii, unii îmbrăcați în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat față în față cu polițistul pe care l-a împușcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanțe în zona pieptului și a gâtului, iar echipajul medical sosit la fața locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalți colegi ai polițistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o mașină. Nu a reușit, pentru că un polițist l-a ajuns din urmă și a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reușind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit, fiind prins marți dimineața.

Parchetul Judecătoriei Timișoara cercetează cauzele decesului ucigașului polițistului din Timiș

Medicii Penitenciarului Timișoara au fost solicitați să intervină, luni, ca să ajute un deținut care a comis un act de suicid, prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deținere, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor, care precizează că procurorii cercetează decesul.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor precizează, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că, în cazul lui Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un polițist în urmă cu o săptămână, au fost efectuate imediat manevre de resuscitare și, totodată, a fost solicitat, prin numărul unic 112, un echipaj al SMURD, care a constatat decesul la ora 7:15.

„În conformitate cu procedurile legale, administrația penitenciarului a anunțat familia deținutului decedat, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, precum și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Cauzele producerii decesului sunt cercetate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara”, potrivit sursei citate.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un polițist în urmă cu o săptămână s-a sinucis, luni dimineața, în Penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara. Reprezentanții Ambulanței au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

Bărbatul era închis singur în celulă și se afla în carantină.

Luni, Marcel Ionel Lepa ar fi trebuit să ajungă în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara, unde se judeca contestația sa la decizia Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiș de vineri, de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tot vineri, bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul din Recaș a declarat, în timpul audierilor.

Foto: Mediafax Foto / Dani Amariei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun