no author
Ioana Sfârlea
51 vizualizări 4 aug 2019

Pomperii au fost alertaţi sâmbătă noaptea, prin apel la 112, că un bărbat s-a rătăcit în zona muntoasă dintre localităţile Şugag şi Jina şi a rămas împotmolit cu maşina pe un drum forestier neamenajat. El a fost căutat, fără succes, peste noapte, iar duminică dimineaţa căutările s-au reluat cerându-se în sprijin şi un elicopter SMURD, pentru survol.

„În decursul serii, în jurul orei 22.30 am fost informaţi prin apel 112 cu privire la rătăcirea unei persoane în zona muntoasă dintre Şugag şi Jina. Din cauza ploilor abundente din zona şi a faptului că acesta nu cunoştea bine traseul, a rămas împotmolit pe un drum forestier neamenajat. Acţiunile de căutare s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii, persoana nefiind găsită. În această dimineaţă (n.r. duminică), în baza ordinului prefectului judeţului Alba, au fost reluate acţiunile de căutare. (...) În sprijinul forţelor de căutare de la sol a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, pentru survol şi căutare aeriană. La momentul de faţă nu avem legătură telefonică cu persoana rătăcită”, a declarat Cătălin Kovacs, de la ISU Alba.

El a spus că în acţiunea de căutare sunt angrenaţi aproape 40 de pompieri, poliţişti, jandarmi, salvamontişti, pădurari şi voluntari.

Citește și: