„SAID BEN LADEN” a fost reținut. Anunțase că a pus BOMBE CU SARIN la Gara de Nord și Otopeni

SAID BEN LADEN a fost reținut. Anunțase că a pus BOMBE CU SARIN la Gara de Nord și Otopeni
Publicat: 30/01/2019, 16:48
Actualizat: 26/03/2019, 05:41

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova l-au prins, în zona centrală a municipiului Ploiești, pe bărbatul bănuit că, în cursul serii de marți, ar fi alarmat autoritățile, prin serviciul 112, că a amplasat mai multe bombe cu gaz sarin în București.

Apelul a fost înregistrat la ora 17:40, pe numărul unic de urgență 112, de la un individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă (sarin) la Aeroportul Internațional Henri Coandă și la Gara de Nord. Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, iar echipele speciale au verificat cele două locații, fără a descoperi nimic suspect.

„Bărbatul ar fi apelat serviciul 112, recomandându-se ca fiind Said ben Laden, comunicând că, în zona Gării de Nord din București și a Aeroportului Henri Coandă se află două recipiente cu gaz sarin care vor sări în aer. Pentru prevenirea oricărei situații de risc, specialiștii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române și ai Serviciului Român de Informații au realizat controlul pirotehnic în cele două locuri, constatând că amenințarea nu se confirmă. În aceeași zi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, cu sprijinul Serviciului Român de Informații, l-au depistat pe apelant, în zona centrală a municipiului Ploiești”, arată reprezentanții Poliției Române..

După ce a făcut anunțul cu bomba, individul a sunat din nou la 112 și a explicat că are dublă personalitate. Alerta cu bombă a fost făcut de personalitatea cea rea, după care „partea lui cea bună” și-a dat seama că este o greșeală și s-a gândit să infirme anunțul.

Gazul sarin, care ar putea fi folosit de regimul sirian împotriva rebelilor, este una dintre cele mai periculoasesubstanțe toxice, fiind interzisă de aproape toate structurile de securitate și inclusă în prima clasă a armelor de distrugere în masă.

Pentru că pe numele bărbatului fusese emis un mandat de aducere de către DIICOT Brașov, el a fost predat polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, în vederea prezentării la unitatea de parchet.

„Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de alarmare, prin orice mijloace și fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuții în domeniul securității naționale sau de menținere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanțe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecințe deosebit de grave, faptă prevăzută de art.38 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal”, potrivit sursei citate.

Bărbatul este suspect că ar fi alertat fals autoritățile în alte trei cazuri:

– pe 18 aprilie 2018, a fi sunat la 112, spunând că se află în posesia unei cantități de material explozibil pe care intenționează să-l detoneze în Piața Unirii din București,

– pe16 noiembrie 2018, ora 23:35, a sunat din nou la 112, comunicând operatorului că în două ore, un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni;

– pe 19 decembrie 2018, orele 19:59, respectiv 20:06, când a sunat iarăși la 112, transmițând că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe aeroport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?