BACALAUREAT 2018. SUBIECTE și BAREM BACALAUREAT ISTORIE 2018. Elevii de la PROFILUL UMAN susțin proba la ISTORIE BAC 2018

Publicat: 27/06/2018, 13:08
Actualizat: 26/03/2019, 00:38

BACALAUREAT 2018. SUBIECTE și BAREM BACALAUREAT ISTORIE 2018.

BACALAUREAT 2018. SUBIECTE și BAREM BACALAUREAT ISTORIE 2018.

Elevii care au dat, miercuri, proba la Istorie a Bacalaureatului au avut, la primul subiect, de analizat statul român modern, la al doilea subiect, Evul mediu, iar la al treilea subiect, de comentat un regim totalitarist instaurat în România în perioada postbelică.

„Mă așteptam să fie mai ușor. La ce ai dat? La istorie. Subiectul III mi s-a părut un pic mai greu, ne-a picat totalitarismul, dar a fost ok, m-am descurcat. Am scris, am scris, am scris la fiecare subiect. Luni a fost mai bine. Am făcut tot și mă aștept la o notă destul de mare. Mâine dau la Georgrafie și cred că o să mă descurc. M-am pregătit extrem, extrem de mult. Consider că aș fi putut să dau mai mult, însă cred că e o etapă de maturizare pentru fiecare”, a declarat o elevă, care a susținut miercuri proba la Istorie.

Elevii de la profilul real, care au susținut miercuri proba la Matematică, au avut însă mai multe probleme.

„La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Cred că o să iau în jur de 7-8. Am făcut meditații, m-am pregătit și tot mi s-a părut greu. Tuturor li s-a părut destul de greu”, a spus o elevă care a susținut, miercuri, proba la Matematică.

Joi, elevii susțin ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere, în funcție de specializare.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, și este urmată de depunerea contestațiilor între orele 12:00 și 16:00.
Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afișate, atât la instituțiile de învățământ, cât și pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

BACALAUREAT 2018. SUBIECTE și BAREM BACALAUREAT ISTORIE 2018.
ORGANIZARE EXAMEN BACALAUREAT ISTORIE 2018

BACALAUREAT 2018. SUBIECTE și BAREM BACALAUREAT MATEMATICĂ 2018. Elevii de la PROFILUL REAL susțin proba la MATEMATICĂ BAC 2018

În data de 27 iunie 2018, absolvenții clasei a XII-a profilul uman susțin proba de ISTORIE din cadrul examenului de BACALAUREAT.

Anul acesta, la probele scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi. Dintre aceștia, 118.856 sunt absolvenți ai promoției 2018, iar 18.015 de absolvenți fiind din seriile anterioare.

Accesul candidaților în centrele de examen la proba scrisă la Istorie 2018 se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Timpul pentru redactarea lucrării scrise la Istorie (profil uman)este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor la examenul de istorie, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, anunță Ministerul Educației.
Toate sălile de examen în care se va organiza examenul la proba Istorie a Bacalaureatului 2018 trebuie să aibă în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
Nu este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la istorie, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În același timp, pe întreaga durată a examenului de Istorie 2018 candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la Istorie, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi lipsiți de posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.
De asemenea, candidații surprinși în această situație în timpul examenului de istorie, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

BACALAUREAT 2018. SUBIECTE și BAREM BACALAUREAT ISTORIE 2018.
SUBIECTE ȘI BAREME BAC 2017 ISTORIE

BAC 2018. Subiecte la LIMBA ROMÂNĂ: Eminescu și Arghezi, Barbu și Blaga

Pentru rezolvarea subiectelor la istorie, la bacalaureat candidații au folosit numai cerneală sau pastă de culoare albastră. În jur de 135.000 de elevi au participat la sesiunea de Bacalaureat 2017, dintre care aproape 116.000 au fost absolvenți ai promoției 2017, aproape 20.000 de absolvenți fiind din seriile anterioare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Anul trecut, unul dintre subiectele de Bacalureat la istorie a fost despre România postbelică, cu identificarea a două argumente despre stalinism și unul despre național-comunism și prezentarea unor opinii despre evoluția politică din secolul al XX-lea. De asemenea, elevii de clasa a XII-a au avut cerință la al doilea dintre subiecte Revoluția de la 1848 și comitetul revoluționar.

Un alt subiect la proba la Istorie la examenul de BAC 2017 a constat în argumentarea printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală.

BACALAUREAT 2018. SUBIECTE și BAREM BACALAUREAT ISTORIE 2018.
MODELE SUBIECTE BACALAUREAT ISTORIE 2018

BACALAUREAT 2018. SUBIECTE la LIMBA și LITERATURA MATERNĂ

Ministerul Educației a publicat înaintea inceperii sesiunii de BAC 2018 o serie de subiecte posibile pentru proba la Istorie. Acestea sunt disponibile împreuna cu baremele si modul de corectare pe site-ul. edu.ro și pot fi consultate aici.

NOTA: Subiectele, baremele și modul de rezolvare al subiectelor pentru proba la Istorie a Bacalaureatului 2018 (profil uman) vor fi publicate in exclusivitate pe site-ul Mediafax imediat ce acestea devin disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația