Aurelian BĂDULESCU, așteptat la Parchetul General, după ce a declarat că A MINȚIT procurorii în legătură cu 10 AUGUST

Publicat: 04/02/2019, 10:13

„Adevărul îl vor stabili procurorii. Ne auzim după ce termin. Ceea ce le voi declara azi nu are legătură cu declarația pe care am dat-o, este în completarea acestui lucru. Am mai spus și repet, credeți că dacă eu aș fi făcut o declarație în genul „mai am niște completări”, sforarii care sunt în spatele unor trusturi de presă v-ar mai fi lăsat să fiți aici ?”, le-a spus Bădulescu jurnaliștilor, la intrarea în Parchetul General.

Săptămâna trecută, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, într-o intervenție telefonică, că i-a mințit pe procurori la Parchet atunci când a fost chemat și audiat în ancheta privind violențele de la protestul de pe 10 august.

„Câte documente ai semnat ca să nu-i lași în piață și ăștia au dat la Parchet. Și de ce? Și de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am mințit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va ști adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am mințit la Parchet și mă pun la dispoziția organelor de urmărire penală cu fapte și declarații pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am mințit o să declar la Parchet”, a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenție telefonică la România Tv.

Întrebat de ce a mințit în fața procurorilor, Bădulescu a replicat: „Pentru că sunt un mincinos și ca să apar un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ștefănescu, ca să apăr democrația, ca să fie bine”, a completat viceprimarul.

Ulterior, el și-a nuanțat afirmațiile. Aurelian Bădulescu a declarat că în urma declarațiilor pe care le va face luni la Parchet, procurorii ar trebui să meargă pe piste care „ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea„. „Situația de pe data de 10 (10 august 2018 -n.r.) aduce noi situații cunoștința Parchetului, care va trebui, în urma acestor declarații pe care le voi da și care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creația lui Liviu Dragnea”, a declarat, viceprimarul Aurelian Bădulescu, la o dezbatere publică la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă intervenția Jandarmeriei din 10 august a fost legală, Bădulescu a precizat: „Am să mențin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeria a fost folosită fără știrea lor într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât și oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenție proporțională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie și discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul și cine este creierul acestei mișcări. Niciodată să nu uitați: revoluțiile și mișcările de stradă au un epicentru. Politicul”, a mai precizat Aurelian Bădulescu.

Surse din rândul consilierilor PSD București au precizat, pentru MEDIAFAX, că săptâmâna aceasta ar putea fi organizată o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București care va avea un singur punct, și anume propunerea de revocare a lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore