Atacatorul din Brăila voia SĂ UCIDĂ cât mai mulți ROMÂNI DE RASĂ INFERIOARĂ. Instanța: A acționat la limita unui ATENTAT TERORIST

Publicat: 13/11/2018, 19:33

Anchetatorii au stabilit că atacatorul dorea să extermine cât mai mulți români, considerați rasă inferioară. „…în cazul de față, scopul final și declarat chiar de inculpat, al acțiunilor sale a fost acela de a extermina cât mai mulți români, care nu se circumscriu ideii sale de calitate umană, așa cum inculpatul a văzut că sunt oamenii în Suedia, de exemplu (acolo unde ar fi lucrat conform propriilor declarații), inculpatul declarând la momentul prinderii sale de către cetățeni, că „trebuie să curgă sânge în țara asta”, „sunt un terorist” etc, relevante fiind sub acest aspect și ideile radicale pe care inculpatul le-a expus în biletele scrise olograf chiar de către el și care se află la dosarul cauzei”, se arată în documentul transmis de Tribunalul Brăila.

A premeditat totul

Motivarea reface filmul evenimentelor, care, coroborat cu biletele pe care le-a scris anterior, arată că bărbatul a avut în gând de la început să ucidă cât mai multe persoane.

Tânărul s-a deplasat cu autoturismul sustras în cea mai aglomerată zonă a municipiului Brăila, duminică, la prânz, adică chiar în zona mall-ului din Brăila, unde ar fi forțat intrarea, cu scopul de a intra cu bolidul în mulțime, pentru a face foarte multe victime. Mașina a lovit însă pilonii din beton aflați la intrare, ceea ce a diminuat impactul și a blocat mașina prin proiectare în stâlpul intrării în magazin. În acest context, totuși, atacatorul a acroșat și lezat integritatea corporală a 7 persoane, inclusiv doi minori.

Judecătorul de drepturi și libertăți apreciază că doar hazardul a făcut ca victimele lovite la mall-ul din Brăila să nu fie ucise efectiv. Pe de altă parte, mai reține judecătorul, consecințele ar fi fost și mai grave, dacă nu se bloca autoturismul la intrarea în mall și dacă bărbatul nu era oprit la timp de către cetățenii aflați în zonă care au acționat imediat și l-au extras pe inculpat din autoturism (chiar în momentul în care voia să vireze înapoi și să forțeze pătrunderea în mall, unde avea de gând să lovească lumea la întâmplare).

Cei care au intervenit au oprit motorul mașinii, au aruncat cheile de contact, iar bărbatul a fost imobilizat până la sosirea echipajelor de Poliție, mai scrie în documentul Tribunalului Brăila.

Voia să ucidă cât mai mulți români

Astfel, se arată în documentul elaborat de instanță, „pe baza probelor administrate până la acest moment, în faza de urmărire penală, rezultă în mod indubitabil suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi comis cu intenție directă, chiar calificată prin scop, infracțiunile (…), intenția fiind aceea de a suprima viața unui număr nedeterminat de persoane, cu scopul de a schimba ceva în ordinea socială din România, după cum a declarat inculpatul atât în declarațiile sale, cât și în biletele pe care le-a scris anterior presupuselor fapte”.

Judecătorul de drepturi și libertăți mai notează că, „înainte de data de 11.11.2018, ori chiar în ziua respectivă, și-ar fi propus să ucidă cât mai multe persoane cu putință (ar fi scris chiar bilete în acest sens), motiv pentru care a luat asupra sa un cuțit cu care a lovit în mod repetat în zona toracelui, urmărind moartea acesteia, pe prima sa victimă de la care, în acest mod, a sustras mijlocul de transport, un autoturism (…) folosit în mod clar ca mijloc prin care să-și ducă la bun sfârșit acțiunea criminală, constând în uciderea a cât mai multor persoane, cu putință, iar la urmă, să se sinucidă, eventual, dacă nu va fi doborât de organele de Poliție, așa după cum inculpatul a și declarat în fața organului de urmărire penală”, mai scrie în încheierea de ședință.

Tot în urma analizării probelor s-a stabilit că mall-ul a fost ales de atacator pentru că este o zonă aglomerată, iar inculpatul a vrut să intre în magazin pentru a face cât mai multe victime.

Instanța a mai reținut că tânărul nu a manifestat nicio stare de regret, niciun sentiment de compasiune pentru victimele sale, iar faptul că a fost oprită activitatea sa s-a datorat doar intervenției cetățenilor prezenți în zonă.

Oamenii legii au încadrat faptele sale ca fiind trei infracțiuni de tentativă de omor calificat și o infracțiune de tâlhărie calificată, vizând un număr de 10 victime.

Avocatul atacatorului: se impune o expertiză psihiatrică

Atacatorul de la mall-ul din Brăila nu va contesta măsura arestului preventiv, iar avocatul său crede că, în cazul lui, s-ar impune o expertiză psihiatrică. Reprezentantul celui care a înjunghiat un bărbat și a lovit cu mașina nouă persoane spune că tânărul este confuz și regretă fapta sa.

Avocatul Daniel Prunăru a declarat că Marius Parfenie nu își aduce aminte mai multe episoade din incidentul pe care l-a provocat duminică la prânz, când a înjunghiat un bărbat, a furat o mașină, a lovit cu intenție două persoane pe șoseaua de centură a orașului Brăila și, la final, a intrat într-un grup de oameni, încercând să forțeze intrarea într-un mall.

„Este destul de confuz cu privire la ce s-a întâmplat. Nu își aduce aminte anumite episoade, chiar regretă. Mi-a dat permisiunea să discut cu presa și să spun că regretă ce s-a întâmplat. Consumase destul de mult alcool și pe fondul consumului, a luat așa o hotărâre nesăbuită, dar destul de neprecis în afirmațiile legate de cele săvârșite. În opinia mea, expertiza medico legală pshiatrică este absolut necesară„, a declarat presei Daniel Prunău.

Apărătorul lui Parfenie nu va depune contestație la măsura privind arestul preventiv pronunțată luni de Tribunalul Brăila, în condițiile în care familia tânărului a primit amenințări de la persoane necunoscute, iar rudele se tem că o eventuală eliberare a inculpatului ar duce la creșterea tensiunilor în comunitate.

Cele zece persoane duse duminică la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Brăila în urma incidentelor de pe centura orașului și de la mall-ul brăilean sunt în stare stabilă după ce au trecut prin mai multe intervenții de specialitate.

Atacatorul, Parfenie Marius Valentin, este recidivist. În urmă cu doi ani, împreună cu tatăl său, el a bătut o persoană cu o rangă. Conform deciziei instanței, tânărul a fost găsit vinovat de loviri și alte violențe. În momentul pronunțării deciziei, tânărul nu împlinise 18 ani și a fost supravegheat timp de 6 luni chiar de mama sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?