Apel umanitar pentru susținerea soției unui paramedic SMURD

Apel umanitar pentru susținerea soției unui paramedic SMURD
Publicat: 22/10/2015, 16:03

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov au făcut, joi, un apel umanitar pentru a-l susține pe paramedicul SMURD Laurențiu Ganea, care are nevoie de peste 50.000 de euro pentru a-și interna soția într-o clinică din Viena, Austria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iulia, soția plutonierului major Laurențiu Ganea, paramedic SMURD la Secția de Pompieri Zărnești, se află de cinci luni în spital, inconștientă, după ce a fost lovit de un autoturism pe o trecere de pietoni. Femeia era însărcinată în luna a opta, iar bebelușul a murit după câteva zile.

Iulia Ganea, care de la accidentul din 18 mai se află în comă, fiind trasferată de la Spitalul Județean Brașov la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, ar putea avea o șansă să-și revină prin tratament de specialitate la una din clinicile identificate în Austria – UKH Wien Lorenz Böhler sau UKH Wien Meidling.

„Costurile necesare suportării deplasării și procedurilor specifice depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei salvatorului, cuantumul acestora fiind de aproximativ 50.000 de euro pentru patru-cinci săptămâni de investigații și îngrijiri”, se arată într-un comunicat al ISU Brașov.

Cei care doresc să sprijine familia pot face donații în contul IBAN RO25RNCB0318029686080001 pe numele Ganea Laurențiu Florin, anunță ISU Brașov.

Tot pentru a o ajuta pe Iulia, mai mulți localnici din Cristian au organizat, în 18 octombrie, când s-au împlinit cinci luni de la accident, un cros caritabil „Aleargă pentru Iulia”, la care au participat aproximativ 150 de persoane.

De asemenea, pe site-ul de socializare Facebook a fost lansată o campanie intitulată „Orice pentru viața Iuliei”, prin care paramedicul SMURD cere ajutor pentru soția sa.

„Pe 20 septembrie am împlinit un an de la căsătorie. I-am dus trandafiri, sunt florile ei preferate, și i-am făcut promisiuni. I-am spus că vreau să trăim împreună pînă la bătrânețe și să-mi facă cinci copii. Vreau să mă țin de promisiune. Vreau ca Iulia să mă țină din nou de mână și vreau să vadă florile pe care i le aduc mereu. Mă uit la ea și sper să mă apuce de mână, să-mi zâmbească”, a scris Laurențiu Ganea pe Facebook.

El povestește că, uneori, soția sa are momente când deschide ochii și pare că îl privește, fiind convins că ea îl poate auzi și simți, chiar dacă medicii nu îi dau prea multe șanse.

Accidentul a avut loc, în 18 mai, pe DN 73, în localitatea Cristian, unde femeia, în vârstă de 26 de ani și însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soțul său. Bărbatul își ținea soția de mână când au fost loviți de o mașină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor, și-a anunțat colegii să intervină și a cerut intervenție de urgență și de la Maternitate pentru a-și salva copilul nenăscut.

Potrivit Poliției Brașov, în urma impactului, mașina condusă de Liviu Gheorghe Neculicioiu, funcționar public la Primăria Cristian, a ajuns pe contrasens, a lovit un autoturism parcat și s-a oprit într-un imobil.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum și mai multe traumatisme la șold și la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Județean Brașov, unde i s-a făcut o operație de cezariană, bebelușul fiind în stop-cardiorespirator. Bebelușul, un băiețel de 2.700 de grame, a murit după două zile de la naștere, la Maternitatea Brașov.

De asemenea, anchetatorii spuneau că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă și de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă.

Liviu Neculicioiu, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat preventiv în 21 mai, iar din 22 august a fost plasat în arest la domiciliu.

În 3 august, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Brașov, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămarea fătului.

El și-a recunoscut vina în fața judecătorilor, iar în 11 septembrie a fost condamnat de Judecătoria Brașov la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare. Astfel, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru vătămarea fătului. În final, pedeapsa a fost stabilită la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Neculicioiu a primit interdicția de a mai conduce autovehicule, după ce decizia va fi definitivă.

Totodată, bărbatul are obligația să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. El trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pentru o perioadă de 90 de zile, la Primăria Brașov sau la Fundația pentru promovarea sancțiunilor comunitare – Atelierul MFC Brașov.

În ceea ce privește daunele morale, instanța l-a obligat pe asiguratorul inculpatului să plătească soțului femeii, Laurențiu Ganea, suma de aproximativ 10.000 de lei daune civile și 60.000 de euro daune morale.

Asiguratorul mai trebuie să plătească cheltuieli judiciare de 2.500 de lei, iar Neculicioiu de 3.000 de lei.

Decizia instanței nu este definitivă, Parchetul Judecătoriei Brașov contestând-o deja. Contestația se va judeca la Tribunalul Brașov.

Deocamdată, bărbatul, funcționar public la Primaria comunei Cristian, la Compartimentul Cultură, Sport și Tineret, nu a fost trimis în judecată și pentru vătămarea Iuliei Ganea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică