no author
Alexandru Costea
60 vizualizări 12 iun 2019

"Astăzi (miercuri-n.r.) preşedintele Klaus Iohannis ne-a arătat încă o dată că a rămas în campania electorală. O dovadă în acest sens este discursul său de astăzi (miercuri - n.r.) din cadrul şedinţei plenare a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, care ilustrează foarte bine dictonul că «scopul scuză mijloacele». Pentru a-şi atinge scopul său politic, preşedintele nu ezită să îşi critice propria ţară, spunând investitorilor cât de neprielnică este pentru investiţii, cât de rea este ţara sa, neţinând cont de realităţi", a scris Andrei Gerea, miercuri, pe Facebook.

Vicepreşedintele ALDE consideră că la întâlniri precum şedinţa Coaliţiei pentru Dezvoltarea României şeful statului ar trebui să facă lobby ţării sale, nu să susţină PNL.

"Eu consider că în astfel de întâlniri, un preşedinte care ţine la ţara sa ar trebui să abandoneze interesele electorale şi să facă lobby ţării sale. Preşedintele Iohannis, prin toate poziţiile sale, încearcă să dea o mână de ajutor PNL, în speranţa că moţiunea de cenzură va trece, astfel încât să îşi numească din nou «Guvernul meu» pentru a-şi creşte şansele să câştige un nou mandat de preşedinte. Cu toată agitaţia sa, preşedintele ştie că moţiunea de cenzură este sortită eşecului", a mai menţionat Gerea.

Totodată, deputatul transmite că ALDE a precizat că este necesară reluarea discuţiilor privind OUG 114.

"În faţa mediului de afaceri, preşedintele a solicitat, la fel ca şi PNL, abrogarea în totalitate a OUG 114. Ţin să subliniez că, în urma consultărilor avute, inclusiv cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, ALDE a precizat că este necesară redeschiderea discuţiilor privind ordonanţa 114 în vederea îmbunătăţirii ei. Însă măsurile care s-au dovedit benefice - modificarea ROBOR, plafonarea preţului la energie pentru consumatorii vulnerabili nu trebuie abandonate. Ce ne spune preşedintele Iohannis cu această abordare? Că ar trebui ca preţurile la gaze şi la energie să se majoreze fără limite, că majorarea salariului minim din construcţii ar trebui anulată, că ratele la bănci ale românilor trebuie să crească în continuare. Această abordare este una care contravine intereselor românilor. Însă, preşedintele este în campanie electorală, iar toate declaraţiile sale urmăresc doar un singur scop: acela de a obţine un nou mandat, restul este irelevant", a conchis vicepreşedintele ALDE.

Reacţia acestuia vine după ce Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că mediul de afaceri a fost bulversat de măsurile hazardate ale guvernanţilor, precum "celebra OUG 114", care, potrivit şefului statului, a arătat calitatea deplorabilă a Executivului. Şeful statului a subliniat că ţara noastră are cea mai mare rată a inflaţiei din UE.

Preşedintele României a arătat că românii simt efectele volatilităţii şi ale incertitudinii în cursul de schimb şi în creşterea preţurilor, având în vedere că România a ajuns la cea mai ridicată inflaţie din Uniunea Europeană.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Citește și: