Încă trei bebeluși cu STAFILOCOC, internați la Spitalul Alexandrescu. Numărul copiilor INFECTAȚI a ajuns la 14

Publicat: 03/12/2018, 11:02

Alțitrei copii cu infecție cu stafilococ, de la Maternitatea Giulești, au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu. În total, sunt 14 bebeluși internați, informează reprezentanții unității spitalicești, iar pentru șase dintre aceștia sunt așteptate rezultatele analizelor.

Potrivit sursei citate, doi dintre bebelușii ținuți sub observație până acum de medici au fost externați, iar pentrualțișase sunt așteptate rezultatele analizelor.

Directorul medical al Maternității Giulești, Dinu Albu, a declarat, într-o conferință de presă susținută vineri, că decizia DSP de a sista internările este una pripită și prematură, având în vedere că nu există rezultate finale ale verificărilor, subliniind că cere cu celeritate analiza probelor, ca unitatea să-și reia activitatea.

Însă, primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giulești, transmise publicității vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali, dar și s-au găsit și germeni mezofili și hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătății.

„Direcția de Sănătate Publică București a anunțat Ministerul Sănătății că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico – sanitare și exudate nazale din Spitalul Clinic de OG „Panait Sârbu”. Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operație, saloane, secții ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici și asistente medicale, 10 teste igienico – sanitare de pe mâini tot de la medici și asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de leuze.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru Mediafax, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternității Giulești în urma scandalului copiilor infectați cu stafilococ auriu, că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiștilor.

Reprezentanții Maternității Giulești: Nu putem ști dacă bacteria este sau nu de la noi. Nu avem probe

Reprezentanții Maternității Giulești spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul a 12 bebeluși născuți la unitatea spitalicească, provine din cadrul spitalului, precizând că cei 11 angajații depistați cu infecția respectivă urmează tratament și activează în continuare.

„Nu s-a dovedit că există infecție în spital. În momentul în care am fost înștiințați că există un caz de stafilococ în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, noi am luat imediat măsurile necesare. Am limitat internările nou-născuților care au până la 35 de săptămâni. Am luat toate măsurile de dezinfecție”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, Doru Pană.

De asemenea, reprezentanții maternității spun că nu există dovezi că focarul bacteriei stafilococ auriu meticilino ar fi unitatea spitalicească.

Întrebat dacă ar fi fost posibil ca bebelușii să fi luat infecția de la angajați, acesta a spus că ar putea exista această versiune, dar nu poate nici confirma, nici nega. „Sigur că se poate. De aceea am verificat personalul ca să nu existe o problemă. (…) Noi nu știm dacă tulpina respectivă este de la unul dintre angajați sau nu. Atât timp cât nu avem o dovadă clară care spune că aceasta este bacteria care s-a găsit la angajatul X și la copii. Atâta timp cât nu avem proba nu putem spune da sau nu”, a mai spus Pană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât