Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Buzău. Cei doi morți au fost identificați / Reacția Prefecturii Buzău – FOTO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Buzău. Cei doi morți au fost identificați / Reacția Prefecturii Buzău - FOTO
Publicat: 16/05/2019, 08:35

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pilotul avionului prăbușit era Mihai Covaciu, iar pasager era Liviu Bucățică.

Cei doi au decolat de pe aerodromul din Ghimbav, județul Brașov și mergeau spre Costinești, județul Constanța.

Trupurile au fost ridicate și transportate la Serviciul de Medicină Legală.

Anchetatorii au finalizat cercetările după miezul nopții, urmând ca acestea să fie reluate joi, iar peste noapte epava a fost păzită.

„Din cauza întunericului cercetările au fost întrerupte peste noapte. Epava a fost păzită. Cercetările se vor relua astăzi (joi n.r) și cel mai probabil va fi ridicată și epava. Avionul s-a rupt în multe bucăți”, au declarat surse judiciare.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, se confirmă faptul că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Baraj Siriu.

Au fost identificate două victime decedate.

Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. Spre locul indicat au plecat polițiști, pompieri, jandarmi și echipaje de la Ambulanță.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15.30, la 112 și a anunțat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni.

Descoperirea a fost făcută într-o zonă greu accesibilă.

„A zis că a văzut o aripă, așa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbușire. Forțele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoașterii și pentru intervenție în cazul în care este nevoie”, au declarat sursele citate.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi căzut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiașu-Valea Nehoiului.

„Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni. La nivelul județului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițiști pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare. De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviație din județul Buzău și la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Prefectura Buzău, despre avionul prăbușit: Nu știm de vreo aprobare pentru survol în zonă

Reprezentanții Prefecturii Buzău spun, referitor la avionul prăbușit în zona Baraj Siriu, că nu știu să fi existat vreo aprobare pentru survol. În zonă plouă continuu, însă nu a fost furtună.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, pentru Mediafax, că nu știu de existența vreunei aprobări de survol.

„În momentul de față nu se cunoaște că ar exista aprobare pentru survol în zonă. Două persoane sunt decedate, dar nu se știe indentitatea lor. Nu se știe locul de unde a decolat, epava a fost găsită acum 10 minute. Foarte urâtă este vremea. De noaptea trecută a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, însă nu a fost furtună”, a spus Gabriel Cozma.

Avionul care s-a prăbușit în Buzău a decolat din Ghimbav, Brașov

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbușit, miercuri, în județul Buzău, a decolat de la Ghimbav. Un primar din județul Brașov spune că din ce a auzit victime ar fi doi oameni de afaceri.

Reprezentanții Aerodromului din Ghimbav, județul Brașov, au confirmat că avionul de mici dimensiuni a decolat de la Ghimbav, precizând însă că avionul era privat, fără nicio legătură cu instituția.

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

La rândul său, primarul localității Nehoiu (unde s-a prăbușit avionul), Ionuț Milea, a declarat, corespondentului Mediafax, că avionul a fost distrus în totalitate în urma accidentului, aripile fiind găsite printre copaci.

„Avionul este făcut praf. Nu se mai vede nimic din el. Este o zonă de munte acolo. Eu sunt pregătit în cazul în care mi se solicită sprijin să mergem să scoatem epava de acolo. Este zonă anevoioasă și probabil vom scoate epava cu ajutorul atelajelor trase de cai, dacă suntem solicitați”, a declarat Milea.

Surse din Poliția Buzău au declarat că până la această oră victimele nu au fost descarcerate pentru că este așteptat procurorul, astfel că identitatea lor nu poate fi stabilită.

Primarul din Râșnov, Liviu Butnariu, a declarat pentru Mediafax că din informațiile pe care le-a auzit victimele accidentului ar fi doi oameni de afaceri, unul dintre ei din Râșnov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață