ALDE și PMP cer demisia lui Darius Vâlcov. Tăriceanu: Nu este ceva normal!

ALDE și PMP cer demisia lui Darius Vâlcov. Tăriceanu: Nu este ceva normal!
Publicat: 03/09/2018, 17:10
Actualizat: 26/03/2019, 07:06

Președintele USR, Dan Barna, a declarat luni, referitor la publicarea consilierului premierului, Darius Vâlcov, a fișei medicale a unui protestatar, că abordarea acestuia este „iresponsabilă și arată continuarea disprețului cu care sunt tratate victimele protestului din 10 august”.

„Este același tip de abordare pe care eu o numesc iresponsabilă. Este continuarea disprețului cu care sunt tratate victimele. Și noi avem doi colegi din partid răniți la picioare, unul dintre ei a plecat și cu o infecție bonus din spital. Toate acestea arată lipsa de asumare pentru că marea problemă este clar că suntem la deja trei săptămâni de la ceea ce s-a întâmplat pe 10 august (..) și nu este nimeni vinovat, parcă ar fi fost o ploaie magică din cărțile de istorie”, a declarat liderul USR, Dan Barna, în Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că așa ceva „nu este normal”, indiferent de cine a comis gestul.

Nu am văzut. Eu am fost în week-end într-o deplasare și nu sunt la curent cu aceste aprecieri. (…) Cred că în virtutea necesității apărării și protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru, nu este ceva normal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat de postarea consilierului premierului, Darius Vâlcov, care a postat fișa medicală a unui protestatar #rezist.

El a mai spus că poziția europarlamentarului ALDE Renate Weber nu reprezintă poziția partidului.

„Am văzut, este o postare a doamnei europarlamentar Renate Weber. Este o postare în nume personal. Nu angajează partidul”, a adăugat Tăriceanu.

Consilierul lui Dăncilă, criticat dur de PMP

„Dincolo de aspectele penale și civile, fapta este incompatibilă cu statutul de înalt demnitar al statului român, demonstrând că Guverul Dancilă nu are nici un fel de reținere în a folosi mijloace specifice poliției politice comuniste în înlăturarea opozanților. Ținând cont de accesul la informațiile furnizate de SRI (cum ar fi numele celor care protestează în stradă împotriva Guvernului) și accesul direct al baza de date privind sănătatea întregii populații existentă la CNAS, gestionată de către ofițeri STS sau indirect, prin apreciem că în prezent nicio o persoană care se manifestă împotriva PSD sau a lui Liviu Dragnea, din rândul simplilor cetățeni, politicieni, jurnaliști etc, nu mai are garantată confidențialitatea datelor privitoare la starea sa de sănătate sau a copiilor săi”, a declarat vicepreședintele PMP Petru Movilă, potrivit unui comunicat de presă.

El a mai solicitat ca, pe lângă demiterea domnului Vîlcov, miniștrii Sănătații și cel al Justiției, Sorina Pintea și respectiv Tudorel Toader, președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal Ancuța Gianina Opre, să își precizeze poziția față de „această faptă deplorabilă și să anunțe ce măsuri iau în considerare pentru ca pedepsirea penală a unor asemenea fapte să descurajeze orice alt politician care ar fi tentat să repete conduita domnului Vîlcov”.

„O eventuală lipsă de reacție din partea premierului Dăncilă și a miniștrilor săi va dovedi, dacă mai este cazul, că menținerea în funcții de demnitate publică a unor persoane cu înclinații infracționale sau condamnate penal reprezintă un pericol pentru societatea românească și pentru cetățenii acestei țări în general”, a conchis Movilă.

Renate Weber cere demisia lui Vâlcov

„Publicarea de către Darius Vâlcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral și un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european, cât și in legislația noastră privind protecția datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Vâlcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca și a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem „domnia legii” atunci trebuie să întelegem că legea este aceeași pentru toți indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancționează”, a scris pe Facebook Renate Weber.

Și liberalii i-au cerut demisia lui Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Reacția vine ca urmare a publicării, de către consilierul premierului, Darius Vâlcov, a fișei medicale a unui protestatar #rezist. Ulterior, postarea a dispărut, Vâlcov scriind: „Postarea prin care arătam ca un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ștearsă”.

Protestatarul Sandu Matei, cel vizat de postarea lui Vâlcov, a anunțat că îl va da în judecată pe consilierul premierului.

Tot pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut duminică un filmuleț în care FDGR este acuzat că este continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Iohannis apare cu o mustață și o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu