no author
Laura Buciu
560 vizualizări 12 iul 2018

Cei patru militari ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” se întorceau la unitate după o învoire când a avut loc accidentul în care unul dintre ei a murit. La nivelul instituţiei a fost formată o comisie care să verifice circumstanţele evenimentului.

Potrivit unui comunicat transmis de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” (SMMMSFA), cei patru elevi se întorceau din învoire cu o maşină personală, iar pe drumul de acces către instituţia militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga şoferul a pierdut controlul maşinii şi a lovit un copac de pe marginea drumului.

„Personalul unităţii a solicitat de urgenţă, prin serviciul 112, intervenţia echipajelor UPU SMURD Buzău, care au acordat primul ajutor victimelor. Din păcate, cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la faţa locului, caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George, şoferul autoturismului, nu a mai putut fi salvat. Unul dintre ceilalţi trei militari, cu multiple traumatisme, a fost preluat, în stare stabilă, de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Ceilalţi doi militari, răniţi mai uşor, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, unde sunt internaţi în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul citat.

Caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George avea 33 de ani şi urma cursul de formare a subofiţerilor pe filieră directă din data de 4 septembrie 2017, era angajat al MApN din anul 2009. Era necăsătorit şi nu avea copii.

Reprezentanţii Şcolii au sesizat Parchetul Militar Ploieşti de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, fiind dispus ca cercetarea la faţa locului să fie făcută de Poliţia Rutieră Buzău.

Totodată, comandantul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ”Traian Vuia” a numit o comisie la nivelul unităţii care va stabili circumstanţele producerii evenimentului.

sursa foto: observator.tv

sursa video: YouTube/Reporter Buzoian

Citește și: