Alt ACCIDENT transmis LIVE de șofer. Cinci persoane rănite după ce un microbuz S-A RĂSTURNAT în Cluj

Publicat: 05/02/2019, 12:09

Accidentul de microbuz din județul Cluj de pe AutostradaTransilvania, în care cinci persoane au fost rănite, s-a produs în timp ce șoferul transmitea imagini în direct pe Facebook.

Într-un moment de neatenție, la schimbarea benzii de circulație, microbuzul lovește parapetul și se răstoarnă.

Microbuzul aducea persoane de la muncă din străinătate și se îndrepta spre județul Mureș.

Surse judiciare au confirmat pentru corespondentul Mediafax, că șoferul microbuzului nu era atent la condus deoarece făcea live pe Facebook, pe numele acestuia fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Șoferul are 30 de ani și este din județul Mureș. În urmaaccidentului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Din primele cercetări, a reieșit că în timp ce conducea microbuzul, pe fondul neasigurării la schimbarea benzii de circulație, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu parapetul din partea dreapta a sensului de mers, după care a fost lovit de o utilitară care circula pe aceeași direcție”, au spus sursele citate.

În microbuz se aflau 5 persoane, șoferul și 4 pasageri, toți fiind răniți înaccident.

Cele cinci persoane internate în urmaaccidentului de pe AutostradaTransilvania, toți bărbați, prezintă politraumatisme, traumatisme cranio-cerebrale, traumatisme cranio-faciale severe, fracturi, luxații și plăgi. Unii dintre răniți au fost operați sau internați la Terapie Intensivă.

„Toți cinci sunt stabili, dar cu posibilitate de evoluție critică și complicații secundare traumelor,” au declarat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pentru corespondentul Mediafax.

Polițiștii facapella șoferi să nu mai utilizeze telefonul mobil în timp ce se află la volan, avertizând asupra riscurilor la care se expun, atât ei, cât și pasagerii aflați în mașini. Ei au derulat mai multe campanii de prevenire aaccidentelor rutiere, printre care „Stop! live pe Facebook la volan! Dă like vieții!” și „Nu lăsa telefonul să conducă în locul tău”.

Luna trecută, MAI propunea spre dezabatere publică un proiect prin care șoferii care conduc cu telefonul sau tableta în mână să rămână fără permis de conducere timp de 30 de zile.

„Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publiceproiectulde Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Prin prezentul proiect de act normativ se propune:

-Interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)”, se arată într-uncomunicat al MAI.

Pentru nerespectarea acestei reguli se introduce o nouăsancțiunede 9-20 puncte – amendă (clasa a IV-a) și șase puncte de penalizare.

„În plus, sancțiunea cuamendăva fi aplicată și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere (ex. bicicliști). Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, a fost introdus un mecanismmai asprude sancționare pentru situația în care concomitent cu această faptă este încălcatăo altă regulăprivind circulația vehiculelor. Astfel, pe lângă amendă, se va aplica sancțiunea contravențională complementară asuspendăriidreptului de a conduce pentru o perioadă de30 de zilepentru conducătorii de autovehicule”, potrivit proiectului de lege lansat în dezbatere publică.

În luna iunie, două persoane și-au pierdut viața într-unaccidentpetrecut în comunaSlătioara, din județul Olt, unde două autoturisme s-au ciocnit frontal. Șoferul care a produs accidentul era băut și transmitea imaginiÎN DIRECTpe Facebook.

„Șoferul unui autoturism, aflat sub influența alcoolului, cu0.58 mg/lîn aerul expirat, a pierdut controlul asupra direcției de mers pe Drumul Județean 677 în comuna Slătioara, a intrat pe contrasens șia lovit frontalun alt autoturism. Șoferul din cel de-al doilea autoturism și o pasageră din prima mașinăau decedat”, a declarat Cristi Grigorescu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Accident Slatioara impact frontal sofer live pe facebook

Șoferul vinovat de producerea accidentului transmiteaLIVE PE FACEBOOKîn momentul ciocnirii cu autoturismul care circula regulamentar din sens opus.Pe contul său de socializare apare un videoclip cu imagini de pe traseu șimomentul impactului.Filmarea nu se încheie după accident și se audoamenii din sat, cum încearcă să acorde primul ajutor răniților și constată că femeia din dreptaa murit.

Un alt accident provocat de transmisiile în direct peFacebooks-a petrecut și în luna iulie. Doi tineri au murit și alți doi au fost răniți, după ce autoturismul cu care circulau s-a izbit de un cap de pod. Șoferul și pasagerul de lângă el erau preocupațisă potrivească telefonul mobilpentru o imagine cât mai bună a transmisiei în direct pe rețeaua de socializare.

Sursă video: Info Trafic 24

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația