no author
no author
Mihaela Măncilă
Răzvan Stîngă
2030 vizualizări 28 aug 2018

Liderul clasamentului WTA a părăsit ultimul Mare Şlem al anului încă din turul de debut. Simona Halep a avut o evoluţie slabă pe parcursul întregului meci, reuşind 9 lovituri câştigătoare şi 9 erori neforţate. De partea cealaltă, Kaia Kanepi a reuşit 13 lovituri câştigătoare, a fost mult mai prezentă în joc şi a condus punctele de fiecare dată.

În primul set, Simona a câştigat doar două game-uri şi nu a pus probleme pe serviciul adversarei. Nu a avut şanse împotriva Kaiei Kanepi, care s-a impus, după 29 de minute, cu 6-2.

Setul secund s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate. Sportiva din Estonia a condus cu 3-0, Simona a revenit la 3-2, dar evoluţia bună a româncei nu a continuat foarte mult. În cele din urmă, a cedat cu 4-6.

Presa internaţională a fost surprinsă de rezultatul meciului din primul tur al US Open al Simonei.

Marca: "Halep nu face faţă presiunii şi este eliminată din nou în primul tur la US Open. Anul trecut a fost Maria Şarapova, acum a fost Kaia Kanepi, care ne oferă prima surpriză a turneului."

BBC: "Breaking News! Liderul mondial a fost eliminat în primul tur la US Open. E o înfrângere şocantă pentru Halep, la inaugurarea arenei Louis Armstrong."

ESPN: "Breakin News! Nr. 1 a părăsit US Open în primul tur. Halep a devenit a şasea principală favorită la câştigarea turneului, în era Open, care iese din primul tur."

L'Equipe: "Simona Halep a fost eliminată în primul tur la US Open. Românca a fost aproape de revenire în setul secund, dar a cedat la 4-4 şi la 5-4 nu a mai putut face nimic."

Site-ul oficial US Open: "Kanepi o trimite acasă pe Halep oferind o adevărată surpriză".

Conferinţa de presă de după înfrângerea neaşteptată din primul tur de la US Open, 2-6, 4-6 cu Kaia Kanepi, a găsit-o pe Simona destul de relaxată, pe alocuri zâmbitoare şi acordându-i adversarei sale tot creditul din lume pentru a doua victorie din carieră în faţa unui lider mondial.

Cele două săptămâni intense de la Rogers Cup şi Cincinnati s-au resimţit, în ciuda pauzei de la New Haven. Chiar dacă la antrenamentele premergătoare meciului nu a avut probleme, Halep a acuzat efortul depus: "Am fost obosită, am jucat mult şi am câştigat multe meciuri în ultima vreme. Nu am simţit presiunea după ce am câştigat Roland Garros. Asta nu a fost ziua mea, jocul meu nu a fost suficient de echilibrat, nu am fost suficient de puternică pentru a câştiga. M-am simţit bine la antrenamente, asta este", a declarat Simona, la o oră după meci.

Halep a învăţat din experienţele trecutului şi a demonstrat că ştie să se comporte ca o mare campioană şi atunci când pierde. A subliniat ce s-a văzut cu ochiul liber din faţa televizorului - jocul foarte puternic al Kaiei Kanepi, apoi a îmbrăcat-o pe estonă în rolul protagonistului, lăsând la o parte propria interpretare: "Asta este! A fost doar o zi proastă pentru mine. Nu am avut destulă putere astăzi pentru a câştiga meciul. Mă aşteptam ca ea să joace aşa, fără frică, şi să lovească minge foarte, foarte puternic. Nu pot spune multe despre meci, doar că nu am reuşit să simt mingea şi ea a jucat foarte bine şi m-a împins în spatele liniei de fund. A fost greu, e greu, dar e OK! Ea a meritat să câştige, a jucat mai bine decât mine", a mai punctat liderul mondial, înainte să vorbească despre reacţia lui Darren Cahill, la cald: "Nu mi-a spus nimic după meci, doar m-a îmbrăţişat".

 

Citește și: