no author
Razvan Stinga
1235 vizualizări 26 iul 2018

”Nu poţi să treci peste aşa ceva,” spune Petre Cozma. ”Îmi e dor de Marian şi îmi e foarte greu fără el. Pentru Ivan Sztojka nu a fost o problemă că a fost închis. El îşi vedea familia, dar eu nu-mi mai văd băiatul. Voi face plângere la CEDO.”

Sztojka Ivan a fost eliberat în aceste zile, după 5 ani de detenţie. Chiar dacă primise o condamnare de 8 ani, criminalul a fost lăsat liber mai devreme, pentru bună purtare. ”Sztojka a fost eliberat săptămâna trecută în secret. Acum se află în Budapesta. Nu vreau ca numele meu să apară în presă, pentru că o să am probleme cu el,” a dezvăluit un martor ocular.

Petre Cozma este nemulţumit de eliberarea lui Sztojka Ivan şi este dispus să facă plângere la CEDO, pentru ca acesta să fie din nou închis.

La începutul anului 2009, handbalistul român Marian Cozma a fost ucis într-un club de noapte din oraşul Veszprem, Ungaria. Tînărul se afla la o petrecere alături de colegii săi, când a fost înjunghiat de trei unguri, Raffael Sandor, Nemeth Gyozo şi Sztojka Ivan. În momentul de faţă, doar primii doi se mai află după gratii, condamnaţi la câte 18 ani de detenţie.

 

Citește și: