no author
Gilda Popa
4589 vizualizări 18 nov 2018

Filmul accidentului a fost captat din toate unghiurile, atât de camerele oficiale, cât şi de cele ale fanilor din tribune. După ce a stat pe locul 16, tânăra Sophia Floersch l-a lovit în spate pe pilotul Jehan Daruvala, moment în care a pierdut controlul bolidului. Impactul a catapultat-o, practic, în zidurile de protecţie. Monopostul s-a făcut zob şi a aterizat pe roţi într-un buncăr amenajat pentru fotografi.

Senzorii de viteză înregistrau 276,2 km / h înainte de zona de frânare a virajului Lisboa.

Pilotul junior Guan Yu Zhou, care a fost în spatele lui Floersch în momentul impactului, a povestit pentru news.com.au cum a văzut accidentul fără precedent în cursa Grand Prix-ul din Macau.

"În primul rând, a fost un moment înspăimântător", a spus Zhou. "Sophia era foarte apropiată de Jehan, aşa că atunci când Jehan a frânat mai devreme decât se aştepta, nu a avut timp să reacţioneze. A lovit din spate, pe dreapta, monopostul lui Jehan şi asta a făcut-o să piardă controlul în viraj  şi a zburat peste pistă. Sper că e în regulă”.

Spitalul din Macau, care a preluat-o, a anunţat că sportiva este conştientă şi în afara pericolului, însă a suferit o fractură la coloana vertebrală. Sophia Florsch a postat un mesaj pe Twitter, în care a precizat că se simte bine şi că va fi supusă unei intervenţii chirurgicale. “Vreau doar să vă anunţ că sunt bine, dar voi fi operată mâine dimineaţă. Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de susţinere”, a notat ea.

În pofida impactului la o viteză uriaşă, FIA a confirmat faptul că Floersch a fost şi a rămas conştientă când a fost transportată la spital.

"Un incident grav a avut loc în cadrul Cupei Mondiale FIA F3 din 2018 la Macau, care implică maşina # 25 Sophia Florsch (GER)", se arata în declaraţie.

"În urma evaluării de către personalul medical, pilotul este conştient şi a fost ulterior dus la spital pentru o evaluare suplimentară."

Din păcate, accidentul a implicat cinci persoane spitalizate: doi piloţi, doi fotografi şi un mareşal de pistă.

 

Citește și: