Simona Halep și Mihaela Buzărnescu pe tabloul principal la Roma. Irina Begu joacă în calificări

Simona Halep și Mihaela Buzărnescu pe tabloul principal la Roma. Irina Begu joacă în calificări
Publicat: 10/05/2019, 22:45

Simona Halep va debuta direct în turul doi, împotriva unei sportive din Cehia, iar în sferturi are mari șanse să înfrunte o americancă. La fel ca și la Madrid, constănțeanca a fost distribuită pe jumătatea de tablou dominată de Naomi Osaka, cele două fiind programate a se înfrunta în semifinale, reprezentantele Cehiei, Petra Kvitova și Karolina Plsikova, favorite 2 și 4, fiind pe jumătatea inferioară.

Finalistă la ultimele două ediții ale turneului de la Roma, Simona Halep este a treia favorită a tabloului, chiar dacă de luni are asigurat cel puțin locul doi în clasamentul mondial, având chiar posibilitatea de a reveni pe primul loc, în cazul în care va câștiga finala de sâmbătă de la Madrid.

Eleva lui Daniel Dobre va juca primul meci în capitala Italiei împotriva învingătoarei partidei dintre Marketa Vondrousova (42 WTA, care recent a învins-o pe Simona în optimi la Indian Wells) și Barbora Strycova (40 WTA, învinsă de Simona în același turneu de la Indian Wells, în turul doi).

Siniakova și Kasatkina sunt cele două jucătoare care ar putea emite pretenții în fața lui Qiang Wang pentru a ajunge la un duel în optimi cu Simona Halep.

Surorile Williams, aflate la Roma la prima competiție pe zgură în 2019, au fost distribuite amândouă pe sfertul Simonei, cele două fiind proiectate pentru a se înfrunta în turul secund, într-un derby-șoc al rundei. Sloane Stephens, cap de serie 7, se află pe aceeași optime de tablou care va da adversara din sferturi a Simonei Halep.

Tot pe jumătatea superioară de tablou, Mihaela Buzărnescu, locul 31 în clasamentul mondial, are parte de un meci de deschidere complicat, împotriva letonei Jelena Ostapenko, aflată cu două poziții mai sus în ierarhia WTA. Bucureșteanca este în căutarea primei sale victorii în capitala Italiei, după ce, în 2018, la prima sa prezență pe tabloul principal, a fost învinsă în minimum de seturi de Shuai Zhang. Buzărnescu și Ostapenko s-au înfruntat deja în 2019, dar pe altă suprafață – hard, la Doha, letona impunându-se cu 6-1, 4-6, 6-2, bilanțul general fiindu-i și el favorabil Jelenei, 2-1.

Secțiunea de tablou pe care a ajuns Buzărnescu este, în general, aglomerată. Dacă va trece de campioana din 2017 de la Roland Garros, în turul doi se conturează un duel cu învingătoarea partidei dintre Julia Goerges (favorită 16) și incomoda Su-Wei Hsieh, pentru turul trei fiind posibil un duel cu Naomi Osaka.

Irina Begu este singura româncă prezentă în calificările de la Roma. Locul 96 în clasamentul mondial, Begu va juca un prim tur împotriva australiencei Daria Gavrilova, favorita șase a tabloului. Irina are două victorii în fața jucătoarei în vârstă de 25 de ani (2013, la Nanjing și în 2015, la Wimbledon), însă cel mai recent duel direct a fost câștigat de Gavrilova, 6-2, 6-1, la New Haven, în 2018. Cele două se vor duela în premieră pe zgură. În turul doi, învingătoarea acestui meci va evolua împotriva câștigătoarei partidei dintre favorita 10, Monica Puig, și italianca Anastasia Grymalska.

Marius Copil (78 ATP) va lupta și el în calificări pentru un loc pe tabloul principal de simplu, primul său adversar fiind chilianul Nicolas Jarry, favorit 13 în calificări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...