no author
Mihaela Măncilă
764 vizualizări 1 iul 2019

Fostul lider mondial s-a calificat în turul secund după ce s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 7-5.

„A fost foarte dificil. Întotdeauna primul meci din turneu este unul dificil. Ştiam că joacă bine şi că trebuie să lupt până la sfârşit", a spus Simona Halep, la finalul partidei.

În finalul primului set, jucătoarea din Constanţa a suferit o accidentare la picior, iar jurnaliştii nu au ezitat în a o întreba despre starea ei de sănătate.

„Sper să nu am probleme din cauza accidentării. O să merg să fac un control pentru a vedea despre ce este vorba. Am alunecat puţin pe teren şi am simţit puţină durere la genunchi şi la picior", a răspuns Halep, care a vorbit şi despre obiectivul propus la aceasta competiţie:

„Scopul meu este să fiu pozitivă. Astăzi (n.red. - luni, 1 iulie) mi-am arătat că pot să lupt şi să nu renunţ. Dacă voi reuşi asta în fiecare meci, atunci voi fi fericită".

În turul doi de la Wimbledon va avea loc o confruntare 100% românească. Simona Halep se va întâlni cu Mihaela Buzărnescu (31 de ani, nr. 53 WTA). Sportiva din Bucureşti s-a calificat mai departe după ce a trecut tot luni, 1 iulie, de jucătoarea din America Jessica Pegula (25 de ani, nr. 72 WTA). A fost 6-4, 6-4 pentru Mihaela Buzărnescu, după o oră şi 23 de minute de joc.

Meciul dintre Buzărnescu şi Halep se va disputa miercuri, 3 iulie, la o oră ce va fi anunţată ulterior de organizatori.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în 2008, pe zgura de la Monteroni D'Arbia, unde fostul lider mondial s-a impus în două seturi, cu 6-3, 6-0.

 

Citește și: