no author
Silviu Bănilă
566 vizualizări 12 apr 2018

Un clip video prezintă momentul în care mai multe femei din grupuri rivale iau parte la „bătăi organizate de încălzire”, scrie dailystar.co.uk.

Mai mult, unele se alătură huliganilor de sex masculin, în ciocniri violente, desfăşurate în păduri şi zone industriale. Imaginile au apărut pe site-uri dedicate ultraşilor ruşi. Într-o secvenţă, fanii de sex feminin ai echipei Zenit Petersburg se luptă -  într-o pădure - cu susţinătoarele CSKA Moscova.

Mulţi utilizatori le-au îndemnat pe rusoaicele violente pasionate de fotbal să îi ia în vizor pe fanii englezi. „Aş vrea să văd 150 de femei bătându-se cu englezii beţi”, a comentat unul dintre susţinătorii ultraşilor ruşi.

Una dintre participantele la aceste „lupte de încălzire” a scris: „O să-i aşteptăm pe oaspeţii noştri străini la Cupa Mondială din 2018”.

Aceste grupuri de femei au nume precum Banda Slavianki, Fetele Regionale şi Echipa de Asalt.

Microbistele violente se laudă că agresarea unui „inamic” este „mai simplă decât prepararea unei supe de sfeclă” - o mâncare rusească tradiţională.

Experta în arte marţiale Victoria, din Banda Slavianki, care are legături cu Spartak Moscova, a declarat: „Nu există o istorie a găştilor de fete. Este iniţiativa noastră. Am înfiinţat grupările de ultraşi şi am organizat grupul de fete. Nu doar bărbaţii pot face asta. Nu poţi trăi fără să fii rănit şi toată lumea ştie că vor exista şi victime”.

Neo-nazista Olga Kuzkova, în vârstă de 22 de ani, membră a grupării care susţine CSKA Moscova, a spus: „Pe primul loc este echipa de fotbal, culorile ei. Pe locul doi este scutul braţelor noastre. O să luptăm până la capăt”.

Citește și: