16427 vizualizări 30 apr 2018

Soţia lui Michael Schumacher este foarte strictă şi a refuzat, de exemplu, ca Rubens Barichello, fostul coechipier de la Ferrari al lui Michael, să vină să-l vadă. "Mi-a spus că nu îi va face bine nici mie, nici lui", a spus brazilianul

Potrivit Digi Sport, Luca Badoer, fost pilot la Ferrari, este unul dintre puţinii care îl vizitează regulat pe marele campion german. Acesta însă nu a dat detalii despre starea marelui campion, luându-şi angajamentul faţă de soţia acestuia, Corina, că va păstra o discreţie totală. "Îl vizitez pe Michael în mod regulat. Dar familia lui vrea să păstreze secret tot ce ţine de el", a spus Badoer, precizând că „nu mişcă nimic, fără acceptul Corinei „Corina permite accesul pentru foarte puţine persoane", a mai spus Badoer.

Schumacher, de şapte ori campion mondial în Formula 1, a suferit grave leziuni ale creierului, după un accident la schi, petrecut în Alpii Francezi, în decembrie 2013. Pilotul german a fost plasat în comă indusă medical, timp de şase luni, după care a fost mutat într-un centru de reabilitare, unde şi-ar fi recăpătat cunoştinţa, în iunie 2014.

Medicii au spus că fostul campion F1 al Ferrari şi McLaren ar fi murit, dacă nu ar fi purtat o cască de protecţie. În iunie 2014, Schumi, în vârstă de 47 de ani, a fost mutat în casa familiei sale din Elveţia, unde primeşte îngrijire non-stop. 

Willi Weber, fostul manager al lui Schumacher, a criticat mereu familia pentru lipsa de comunicare. Potrivit acestuia, fanii merită să ştie „adevărul”. „Este foarte trist pentru fanii lui Schumacher să nu ştie nimic despre sănătatea lui. De ce să nu ştie?”

Starea de sănătate a lui Schumacher rămâne un mister total, dar moştenirea sa sportivă nu poate fi contestată. Asul Formulei 1 a renunţat la competiţii în 2006, după ce s-a clasat pe locul secund, în spatele lui Fernando Alonso, cu doar 13 puncte, în încercarea de a câştiga al optulea titlu mondial. 

Schumacher deţine un record de şapte titluri F1 şi 91 victorii, care îl transformă în legenda incontestabilă a Formulei Unu.

Citește și: