3657 vizualizări 10 feb 2018

Elveţianul a solicitat şi a primit un wild card pentru turneul din seria ATP 500 de la Rotterdam şi pare că are de îndeplinit o simplă formalitate.

Aflat la 155 de puncte în urm actualului număr unu din tenisul masculin, Rafael Nadal, Roger Federer are nevoie de o calificare în semifinale pentru a face rocada la vârf şi a reveni pe prima poziţie ATP, pentru prima dată după noiembrie 2012. Concret, cel mai titrat tenismen din istorie, cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares, are nevoie de trei victorii în Olanda: trebuie să treacă mai întâi de un jucător venit din calificări, apoi de învingătorul meciului dintre Karen Khachanov şi Philipp Kohlschreiber, iar în final, în sferturi, de conaţionalul Stan Wawrinka.

Fanii tenisului au făcut imediat paralela cu WTA-ul şi au trimis săgeţi. "Dacă Wozniacki (sau orice altă jucătoare de tenis, mai puţin Williams, Azarenka sau Şarapova) ar fi făcut ce a făcut Federer pentru a fi din nou numărul unu, ar fi fost numită vultur., Dar, hei, este Federer..."

 

Citește și: