no author
Mihaela Măncilă
1140 vizualizări 3 aug 2018

Cu ”rănile” meciului cu Dinamo, în care a încasat trei goluri, echipa lui Dică nu a avut probleme în apărare cu slovenii, care s-au remarcat doar printr-o foarfecă semnată de Kamara în minutul 81, respinsă de Bălgrădean. Roş-albaştrii au început în forţă, şi puteau deschide scorul în minutul 11, dar Jakolis nu a reuşit să-l învingă pe Malnar din poziţie ideală, iar goalkeeper-ul slovenilor a respins. Junior Morais a ratat ocazia de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, dar nu a putut relua în poarta goală a unui Malnar învins de o deviere a lui Bălaşa. Florin Tănase nu a mai iertat de la punctul cu var, în minutul 22, după ce a transformat un penalty obţinut de acelaşi Bălaşa, ţinut în careu de Tomasevic.

Jocul echipei lui Dică s-a domolit până la finalul primei reprize, şi părea că aceştia se mulţumesc cu rezultatul afişat pe tabelă şi cu scorul de 3-0 la general, care le asigura calificarea fără emoţii în turul trei preliminar al Europa League, unde îi aşteaptă croaţii de la Hajduk Split. Moruţan a ”trezit” publicul de pe Arena Naţională în debutul reprizei secunde cu un super-gol, o acţiune pe cont propriu, în urma căreia a trecut de trei fundaşi ai slovenilor şi a ”rupt plasa” din interiorul careului. A fost prima reuşită a mijlocaşului în tricoul roş-albastru. Au urmat ocaziile imense ale nou-intratului Harlem Gnohere. Mai întâi, francezul a trimis în bara cu poarta goală în faţă, iar Malnar a reţinut mingea care se îndrepta spre linia porţii, apoi a reluat cu capul din interiorul careului, dar peste poarta slovenilor. A ieşit la rampă Florinel Coman, care a tras de la distanţă pe lângă poarta lui Malnar, dar nu l-a mai iertat în nouă minute mai târziu, după ce a fost lăsat liber în careul slovenilor şi a trimis mingea în plasă fără emoţii. Oaspeţii şi-au trecut în cont prima ocazie a meciului, în minutul 82, prin foarfeca superbă a lui Kamara, respinsă de Bălgrădean, iar Daniel Benzar a închis tabela în minutul 90+3, după ce a reluat în plasa porţii slovenilor o minge trimisă în careu de Olimpiu Moruţan.

S-a terminat 4-0 pentru vicecampioana României, care se califică în turul trei preliminar al Europa League, unde va întâlni echipa fostului dinamovist Steliano Filip, Hajduk Split. Croaţii nu au fost ”răpuşi” niciodată de echipele româneşti în fazele eliminatorii.

Citește și: