no author
Mihaela Măncilă
477 vizualizări 18 iul 2018

Echipa condusă de Zlatko Dalic a avut un parcurs impresionant până în finala turneului, dar a fost înfrântă de selecţionata „cocoşilor” francezi cu scorul de 4-2.

„Echipa naţională a donat banii primiţi pentru participarea la Cupa Mondială 2018 unei fundaţii pentru copii. Această fundaţie plăteşte excursii pentru copiii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică. Naţionala Croaţiei este alături de popor şi face tot ce poate să îl ajute, mai presus de victorii. Toţi copiii Croaţiei vor putea să meargă la mare măcar şapte zile. Este puţinul pe care putem să îl facem pentru cei aflaţi la nevoie”, este mesajul emoţionant al selecţionerului croat, postat pe pagina de Facebook.

Antrenorul croat deplânge situaţia din sistemul de sănătate din ţară, dar şi criza din sistemul educaţional. A transmis un mesaj dur politicienilor, pe care ii acuză că au dus ţara în criză: „Croaţia a fost dusă în abisul mizeriei”.

Pentru jucătorii englezi a devenit deja o tradiţie să îşi doneze banii câştigaţi în meciurile pentru echipa naţională.  De altfel, şi starul francez al celor de la PSG, atacantul Kylian Mbappe, conduce la doar 19 ani o organizaţie de caritate care oferă sprijin sportiv copiilor cu dizabilităţi.

Citește și: