no author
Claudiu Giurgea
653 vizualizări 5 dec 2017

Din lumea sportului, Ilie Năstase este unul dintre cei care l-au cunoscut pe Regele Mihai.

"Îmi pare foarte rău, este o mare pierdere, ar fi trebuit să ne comportăm mai frumos cu el când se afla în viaţă, eu l-am cunoscut mai bine la New York, am fost împreună cu o delegaţie de sportivi, am fost împreună pe lângă Statuia Libertăţii, ştiu perioada în care nu putea să intre în ţară şi cât suferea. Apoi, evident, l-am reîntâlnit şi în România la anumite evenimente." a spus Ilie Năstase pentru ProSport.

Oficial, Comitetul Olimpic Român, Federaţia Română de Oină, Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Tir cu Arcul, Federaţia Română de Karate Tradiţional, Fundaţia Atletismului Românesc dar şi Asociaţia Presei Sportive din României se află sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României şi al Casei Regale.

Campioana olimpică la atletism, Gabriela Szabo, preşedinte la CSM Bucureşti, a declarat că l-a cunoscut pe Regele Mihai în 2012.

"L-am cunoscut prin intermediul Principesei Margareta, era un mare iubitor de sport. În anul în care Federaţia de Atletism a împlinit 100 de ani, forul nostru a intrat sub patronajul Casei Regale. Prietenii mei de la Federaţia Europeană de Atletism au rămas impresionaţi de felul în care vorbea mai multe limbi străine şi despre cunoştinţele sale despre sport. Toate bazele sportive de la Şosea au fost donate sportului de către familia sa. Doamna Iolanda Balaş avea o relaţie strânsă cu Casa Regală. E o zi tristă şi transmit sincere condoleanţe Casei Regale", a declarat Gabi Szabo pentru ProSport.

Citește și: