Cum a schimbat Darren Cahill soarta meciului Simonei Halep în turul trei de la Indian Wells

Cum a schimbat Darren Cahill soarta meciului Simonei Halep în turul trei de la Indian Wells
Publicat: 12/03/2018, 10:02
Actualizat: 12/03/2018, 11:19

Două lucruri s-au remarcat în partida jucată de Simona Halep în turul trei de la Indian Wells – una grea, în care liderul mondial a simțit din nou ce înseamnă ca o jucătoare intrată pe teren fără urmă de inhibiție, cu un arsenal bazat pe forță, să prindă o zi faină de tot. În primul rând – tenacitatea constănțencei, care a dat lumii tenisului motive să vorbească din nou despre spiritul ei de luptătoare, resurse fizice și mentale, dorință și dăruire – toate atribute ale unor mari campioni în tenis. În al doilea rând, Darren Cahill a avut o nouă intervenție perfectă, la momentul în care a fost convocat de Simona pe teren.

Adus pe teren de numărul unu mondial la scorul de 1-6, 3-2, Cahill a înghesuit multă informație, chiar dacă eleva lui s-a ferit din calea privirii sale, căutând în termobag și continuându-și rutina. De partea cealaltă, românca nu a scos un cuvânt. „Excelent efortul lui Halepeno de a o scoate la capăt cu Dolehide, discurs de antrenor extrem de intens al lui Darren Cahill în setul doi”, a notat Brad Gilbert, pe contul de Twitter.

Cahill i-a cerut Simonei, în primul rând, să fie mai agresivă cu reverul, să îl direcționeze mai des în lung de linie sau să îl arunce de partea cealaltă pe diagonală fără viteză. Iar partea finală a meciului a văzut o creștere semnificativă a replicilor de pe rever trimise de Simona.

„Ok, câteva lucruri…”. Așa și-a început discursul australianul, arătând clar că urmează să îi ofere Simonei o listă destul de consistentă de informații.

1. Plasamentul loviturii de rever

„Fii mai agresivă cu reverul, lovește mai des în lung de linie, pentru că în acest moment lovești prea în spate, iar toate loviturile tale de rever ajung în mijlocul terenului. Ea știe astfel că va juca un forehand după ce ți-a dat pe rever – așa că de pe rever, ori dai un cross-scurt, pentru a-i ținti reverul, ori fii agresivă – lovești în lung de linie. Nu te-am văzut lovind așa decât o singură dată – în urmă cu vreo două game-uri, a fost o minunăție!”, a transmis Darren.

2. Poziționarea pe teren

Australianul a continuat. „Dacă ești mai agresivă, îți vei menține puțin și poziția pe linia de fund a terenului”, i-a explicat Darren ajustarea necesară din punct de vedere al poziționării pe teren.

3. Returul

În fața unei jucătoare cu serviciu impunător, Cahill a vorbit separat despre lovitura de retur. „Nu mă deranjează ce faci pe terenul de egalitate. Dar – același lucru în terenul de avantaj – când vezi că vine mingea cu efect, trebuie să faci pasul în față pentru a returna acea chestie. Ori țintești spre rever, ori mergi direct pentru lovitura decisivă, în lung de linie. Este același lucru – trebuie să o scoți din zona de centru a terenului, pentru că atunci când rămâi prea în spate, știe că nu o vei pedepsi cu reverul, așa că VEI FI MAI AGRESIVĂ cu reverul TĂU. O dai tare în lung de linie sau o dai mai moale, pe diagonală. E ok dacă prinzi linia, poți face o greșeală, dar nu trebuie să rupi cu diagonala’, a pledat antrenorul în vârstă de 52 de ani.

4. Topspin pentru topspin

Simona Halep a remarcat la final de meci topspinul deranjant al americancei de 19 ani. „Mi-ar plăcea câteva forehand-uri cu spin, înalte, spre reverul ei. În ultimele game-uri ai început să simți dreapta – dă în lung de linie, cu mai mult spin, scoate-o din zona de confort și apoi poți să o alergi pe partea de forehand. Nu trebuie să te iei la trântă cu ea. Folosește puțin mai mult săritura din suprafața de joc pentru a-ți câștiga ceva timp, menține mai mult poziția pe linia de fund a terenului”, i-a transmis Darren Cahill.

Australianul nu a uitat să încheie discursul bogat în corecturi și adnotări cu încurajări și asigurarea ‘ești pe drumul cel bun’: „dincolo de toate astea, ultimele 3-4 game-uri au fost bune. Haide!”

Consecința: Simona a câștigat primul break în partidă, după o oră și trei minute de la primul punct disputat, dând startul unei serii de patru game-uri câștigate contra serviciului. Cahill a sărit în picioare demai multe ori în finalul setului doi, în special în tiebreak, și-a aplaudat jucătoarea și s-a dovedit, din nou, că este un atu important pentru cea mai bună jucătoare de tenis a momentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...