no author
no author
Departamentul Sport - Mediafax
Firuta Flutur
205 vizualizări 14 iun 2018

32 de echipe, inclusiv cea a ţării gazdă, au un singur obiectiv la primul turneu final de campionat mondial care are loc în Europa de Est: să câştige trofeul competiţiei. În premieră pentru un Campionat Mondial, ediţia 2018 aduce o noutate tehnologică: arbitrajul video, testat deja în mai multe competiţii importante.

La ora 17:30, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în prezenţa a 80.000 de microbişti şi invitaţi, va începe Ceremonia de Deschidere a Turneului Final al Campionatului Mondial de Fotbal 2018.

La această ceremonie de deschidere vor participa peste 500 de artişti, gimnaşti şi dansatori. Într-o postare pe Twitter, cântăreţul britanic Robbie Williams a confirmat că va interpreta imnul competiţiei alături de soprana Aida Garifullina.

Rusia – Arabia Saudită va fi primul meci al competiţiei şi va începe imediat după încheierea ceremoniei de deschidere. Potrivit cotelor caselor de pariuri, Rusia este favorită certă în această confruntare. 1-0, 2-0 sau chiar 3-0 cred bookmakerii că va fi scorul final şi nu este exclus ca, pentru obţinerea victoriei, ruşii să beneficieze şi de un penalty. 

Timp de o lună, microbiştii vor avea posibilitatea de a urmări 64 de meciuri la capătul cărora va fi desemnată cea de-a 21-a campioană a lumii. Ultima ediţie de Campionat Mondial a avut loc în Brazilia, în 2014. Trofeul - Cupa Mondială - este fabricat din aur pur, are o bază de 13 cm şi două fragmente de malachit încorporate în ea. Compoziţia reprezintă doi fotbalişti care, inspiraţi de victorie, ridică globul pământesc. Pe postament sunt gravate denumirile ţărilor învingătoare în cele 20 de ediţii precedente ale Cupei Mondiale FIFA.

 

 

Cine va câştiga partida din deschiderea Campionatului Mondial de fotbal?

Introdu numarul din imagine:

Citește și: